Ziarul electronic al arădenilor

Amenzile de circulaţie, mai mari de la 1 mai

Amenzile primite pentru încălcarea regulilor de circulaţie se majorează de duminică, după ce punctul de amendă va creşte de la 105 de lei la 125 de lei, odată cu salariul minim brut pe economie care va urca de la 1.050 de lei la 1.250 de lei.

De duminică, 1 mai, salariul minim brut pe economie va urca de la 1.050 de lei la 1.250 de lei.

Potrivit legislaţiei din ţara noastră, un punct-amendă pentru încălcarea regulilor de circulaţie reprezintă 10% din valoarea acestuia, astfel că va fi, începând de duminică, de 125 de lei, faţă de 105 cât este în prezent.

Prin această creştere, cea mai mică amendă va fi de 250 de lei, faţă de 210 cât este acum, iar cea mai ridicată amendă va ajunge la 12.500 de lei. Potrivit Codului Rutier, amenzile pentru abaterile la regulile de circulaţie se calculează de la două puncte de amendă în sus.

Pentru şoferii care depăşesc cu puţin viteza legală, amenda este echivalentul a trei puncte. Aici, de duminică, sancţiunea va creşte de la 315 lei la 375 de lei.

Pentru conducătorii auto care sunt prinşi fără centura de siguranţă, amenda va creşte tot la 375 de lei, faţă de 315. În cazul şoferilor prinşi că au consumat băuturi alcoolice, amenda va putea ajunge chiar şi la 2.500 de lei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.