Ziarul electronic al arădenilor

Amenzi pentru traversarea prin loc nepermis, în municipiul Arad

În doar câteva ore, polițiștii locali din cadrul serviciilor de ordine publică și circulație au identificat câteva zeci de situații de traversare a drumului public prin loc nepermis, contravenție prevăzută de art. 167 alin. 1, lit d)  din  HG 1391/2006 și sancţionată de art. 99 alin. 1, pct. 3  din OUG 195/2002 R.

S-a acționat preponderent în zona centrală a orașului, unde intensitatea traficului rutier, coroborată cu frecvența apariției pietonilor indisciplinați, îi expune adesea pe aceștia producerii unor accidente.

Dincolo de aplicarea a 31 de amenzi, acțiunile patrulelor respective vizează, în principal, descurajarea unei conduite ce pun în pericol viața și integritatea arădenilor, sens în care polițiștii locali le recomandă pietonilor:

– să respecte semnificația elementelor de semnalizare rutieră (indicatoare/semafoare);

 -să traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă. În niciun caz prin fața sau spatele autovehiculelor oprite;

–  să utilizeze cel mai scurt traseu pentru a traversa, respectiv perpendicular pe axul drumului;

–  să ia în considerare vizibilitatea de care dispun șoferii pentru a observa angajarea pietonului în traversare și să ia în considerare timpul necesar pentru oprirea vehiculului din deplasare.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Direcția Generală Poliția Locală Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.