Ziarul electronic al arădenilor

Amenzi pentru șoferii care au parcat pe locurile pentru persoanele cu handicap, în Arad

În cadrul activității permanente desfășurate de polițiștii locali pentru descurajarea opririi/staționării neregulamentare a vehiculelor, o atenție specială este acordată ocupării nelegitime a locurilor destinate persoanelor cu handicap.

Parcarea pe un loc rezervat acestora este posibilă doar în  cazul persoanelor care dețin „card – legitimație de parcare pentru persoanele cu handicap“.

Titularul este îndreptățit să utilizeze locurile de parcare special amenajate, iar atunci când este folosit, cardul – legitimație trebuie afișat în partea din față a vehiculului (parbriz), astfel încât să fie vizibil pentru verificare.

În evidențele primăriei figurează 2.963 de arădeni înscriși în registrul persoanelor cu handicap care beneficiază în mod legal de locuri special amenajate. În zona centrală a orașului, unde există un număr limitat de locuri de parcare destinat acestei categorii de concetățeni, polițiștilor locali le-a fost semnalată în mod repetat fie prezența unor automobile fără tichet pe locurile rezervate, fie imposibilitatea unor persoane cu handicap sau însoțitori ai acestora de a găsi locuri de parcare.

De cele mai multe ori, echipajele sosite în proximitatea unor obiective precum secțiile Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au identificat vehicule aparținând unor șoferi contravenienți.

Una dintre acțiunile periodice de eliberare a locurilor respective a survenit în ultimele zile. Polițiștii locali au aplicat Legea nr. 448/2006 – privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, contravenienții fiind sancționați conform art.100, alin.1 lit.g), cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

În urma acestor acțiuni au fost aplicate 21 amenzi în valoare totală de 40.000 lei pentru „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap“.

Pentru soluționarea în timp util a situațiilor de încălcare a normelor legale, în momentul în care sesizaţi o faptă de natură contravenţională, aveţi posibilitatea să ne contactaţi prin intermediul Serviciului Dispecerat și Monitorizare din cadrul Direcției Generale Poliția Locală, apelând numărul de telefon 0257 – 939 (apel gratuit).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Direcția Generală Poliția Locală Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.