Ziarul electronic al arădenilor

Amenzi pentru depozitarea unor deșeuri pe spațiile publice, în municipiul Arad

Seria acțiunilor de verificare a respectării normelor legale referitoare la utilizarea în mod corespunzător a zonelor cu spații verzi și menținerea curățeniei pe domeniul public adiacent imobilelor a continuat în perioada 26 octombrie – 9 noiembrie 2020, în cartierele Aradul Nou, Grădiște, Gai, Bujac.

În acest interval au fost efectuate verificările suplimentare care s-au impus acolo unde s-au constatat abateri de la prevederile legale, identificându-se 107 astfel de evenimente.

Situația a fost remediată în termenul stabilit de agenții constatatori în cazul a 93 dintre abaterile întâlnite.

Cetățenii au răspuns pozitiv la solicitările adresate de polițiștii locali, care le-au adus la cunoștință faptul că domeniul public, respectiv spațiul verde, nu poate fi ocupat prin depozitarea diverselor materiale de construcții, lemne, atelaje, fără obținerea unei autorizații în acest sens.

În împrejurările în care demersul de degajare a spațiului și menținerea curățeniei pe trotuare și zonele verzi adiacente imobilelor nu a fost susținut de către proprietarii clădirilor și autovehiculelor/atelajelor, au fost aplicate sancțiuni.

Astfel, au fost întocmite 14 procese verbale, în cuantum de 4.800 lei pentru nerespectarea Legii nr. 24/2007 privind administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, respectiv a HCLM nr. 297/2015 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului de salubrizare în municipiul Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Direcția Generală Poliția Locală Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.