Ziarul electronic al arădenilor

Amenzi pentru arădenii care nu mențin curățenia pe domeniul public

În primele două zile ale acestei săptămâni, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au verificat respectarea normelor legale privind menținerea curățeniei în curțile cu vizibilitate dinspre domeniul public, trotuare și spațiile verzi adiacente imobilelor.

Echipajele și-au făcut simțită prezența în cartierele Aurel Vlaicu, Drăgășani, Micalaca și Aradul Nou.

În afara celor șase situații în care gravitatea mai redusă a faptelor a justificat avertizarea contravenienților și stabilirea unor termene pentru curățarea zonelor afectate, s-a aplicat amenzi în valoare totală de 6.800 de lei.

Pentru încălcarea prevederilor HCLM 297/2015 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciilor publice de salubrizare din municipiul Arad s-au  aplicat amenzi în cuantum de 3.500 lei.

S-a constatat nemenținerea curățeniei în proximitatea unui punct de lucru unui agent economic și deversarea de ape uzate direct pe domeniul public.

Alte 700 de lei s-au aplicat pentru nerespectarea dispozițiilor HCLM 162/2006 privind gospodărirea municipiului Arad unei persoane fizice care a depozitat materiale de construcții pe domeniul public.

În paralel, au continuat acțiunile de sancționare a utilizării spațiului verde pentru parcarea autovehiculelor, aplicându-se și în acest sens amenzi în cuantum de 2200 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Direcția Generală Poliția Locală Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.