Ziarul electronic al arădenilor

Amenzi aplicate de polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal

Începând cu acest an, Serviciul Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal din cadrul DGPL Arad a început verificările prevăzute la art.102 lit. c) și lit. i) din Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor.

Aspectele urmărite vizează: repararea, reabilitarea şi menţinerea în stare de siguranţă şi funcţionare a condominiului şi a instalaţiilor comune aferente pe toată durata existenţei acestora, precum și lucrările efectuate de proprietarii imobilului privind modificarea aspectului proprietăţii comune a elementelor constructive ale condominiului fără respectarea prevederilor prezentei legi.

Modificarea aspectului proprietăţii comune a elementelor constructive ale condominiului, fără respectarea prevederilor actului normativ susmenționat, se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

În luna septembrie, polițiștii locali din cadrul Serviciul Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal a aplicat 4 astfel de sancțiuni contravenționale.

Datele deținute de Serviciul Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal indică o incidență mai ridicată a acestor situații, sens în care, agenții constatatori din Direcția Generală Poliția Locală acționează preponderent preventiv, în vederea soluționării problemelor înainte ca singura variantă de acțiune devine aplicarea sancțiunilor contravenționale.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DGPL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.