Ziarul electronic al arădenilor

Amenințări. Alegerile locale ar putea fi boicotate

alegeri-parlamentare_20Sindicaliştii din administraţia publică ameninţă cu boicotarea alegerilor locale în toată ţara şi proteste, în urma discuţiilor de la Ministerul Muncii pe OUG-ul privind salarizarea din sistemul bugetar, fiind nemulţumiţi de forma actuală a proiectului.

“La nivelul administraţiei publice locale sunt probabil cele mai de jos salarii, oameni cu studii superioare şi cu vechime în muncă câştigă 1.600, 1.700 de lei net şi întrebarea noastră este dacă se mai doreşte ca oamenii să lucreze în sistem sau să plece şi să nu mai avem cu cine lucra”, a declarat Pompiliu Wan Buzduga, vicepreşedintele sindicatului FORUM din Administraţia Publică, pentru Mediafax.

Totodată, acesta a mai declarat că nu consideră “normal” ca “miniştrii şi demnitarii să îşi mărească salariile cu până la 70 la sută”.

“În afară de boicotarea alegerilor locale probabil vom face şi o acţiune de protest. Vom avea o discuţie serioasă cu toţi liderii de sindicate, vom aveam o şedintă şi vom decide care sunt acţiunile de protest, pentru că aşa nu se mai poate” a mai spus acesta.

După discuţiile cu ministrul Muncii, sindicaliştii din sănătate susţin că era firesc ca cei mai mulţi bani să meargă spre Sănătate.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.