Ziarul electronic al arădenilor

Ambulanță răsturnată în centrul Aradului

accidente_thumb2O ambulanţă SMURD care transporta un copil şi pe mama acestuia s-a răsturnat, marţi, în centrul municipiului Arad, după ce a fost lovită de un microbuz, atât femeia şi fetiţa ei, cât şi cei doi paramedici din ambulanţă suferind contuzii şi fracturi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca, o ambulanţă a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vinga transporta către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad o fetiţă de 7 ani, însoţită de mama ei.

Ambulanţa circula cu semnalele luminoase şi acustice în funcţiune, însă a fost lovită, pe strada Crișan, de un microbuz.

Potrivit primelor informaţii, şoferul microbuzului nu a dat prioritate ambulanţei.

“Accidentul s-a produs în municipiul Arad, este vorba despre o autospecială SMURD Vinga, aflată în misiune, care transporta un pacient minor şi pe mama acestuia, ca şi însoţitor. În uma coliziunii cu un microbuz, autospeciala s-a răsturnat, toţi cei patru ocupanţi – 2 paramedici şi cei 2 pacienţi – au suferit răni şi au fost transportaţi de către o ambulanţă SMURD a Detaşamentului Arad la Spital Judeţean pentru evaluări”, a declarat Pleşca.

Potrivit acestuia, autospeciala SMURD Vinga a fost ridicată repusă pe roţi de un echipaj de descarcerare grea.

Femeia şi fetiţa ei, care era legată cu centurile de siguranţă pe targă, au suferit răni mai uşoare, iar paramedicii mai grave, unul dintre ei având o mână fracturată.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.