Ziarul electronic al arădenilor

Ambasadorul SUA a vizitat Astra Rail din Arad

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a vizitat, miercuri, fabrica de vagoane de marfă Astra Rail din Arad, care a fuzionat, în luna iunie, cu Greenbrier Companies Inc., companie americană. 

În timpul vizitei, Klemm a spus că şi-a dorit să viziteze fabrica din Arad pentru a da un semnal de susţinere pentru investitorii americani de aici, el declarându-se impresionat de halele de producţie.

„Este impresionant, nu am crezut că ceea ce se întâmplă la Arad este de o asemenea magnitudine. Sunt uimit de scala a aceea ce se întâmplă aici în România, sunt foarte mândru de acest parteneriat care are loc aici între muncitori, autorităţile din Arad şi compania americană”, a afirmat ambasadorul SUA, citat de News.ro.

Compania americană Greenbrier Companies Inc. şi fabrica arădeană Astra Rail au fuzionat în 1 iunie 2017, prin înfiinţarea companiei Greenbrier Europe.

Greenbrier proiectează, construieşte şi comercializează vagoane de marfă în America de Nord, America Latină şi Europa.

Fabrica arădeană are o capacitate de producţie de aproximativ 5.000 de vagoane de marfă pe an şi este controlată de compania americană cu o cotă de 75%.

CITITI SI: Astra Rail a fuzionat de grupul american Greenbrier

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.