Ziarul electronic al arădenilor

Ambasadorul SUA a inaugurat „Raftul American“ la Biblioteca din Arad

ambasadorAmbasadorul SUA la București, Hans Klemm, a inaugurat, joi, „Raftul American“ la Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol“.

Klemm a donat cărţile directorului bibliotecii, Florin Didilescu. „Colecţia include 133 de titluri care oferă acces la literatură clasică americană, materiale de referinţă despre SUA şi lucrări pentru învăţarea limbii engleze“, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA.

Ambasada consideră că „Raftul American“ din Arad va contribui „la consolidarea Parteneriatului Strategic SUA – România, printr-o mai bună înţelegere a istoriei şi culturii Statelor Unite ale Americii“.

„Donaţia de 133 de cărţi ale unor autori americani nu poate răsplăti suficient visurile, speranţele şi aşteptarea americanilor de către dumneavoastră şi de arădeni în acele patru sau cinci decenii de întuneric“, a spus ambasadorul Klemm, la ceremonia de inaugurare.

„Rafturile Americane“ fac parte din programul de parteneriate cu biblioteci pe care l-a iniţiat Ambasada SUA în România şi completează cele nouă „Colţuri Americane“.

Acestea oferă resurse de informaţie autorizată despre SUA şi cultura Statelor Unite ale Americii, despre efectuarea studiilor în această ţară şi învăţarea limbii engleze, se mai arată în comunicatul de presă al Ambasadei SUA.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.