Ziarul electronic al arădenilor

Ambasadoarea Franţei, la deschiderea Festivalului „Amifran“

Ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis, va ajunge, duminică, la Arad, unde va participa la deschiderea Festivalului „Amifran“, inclus în proiectul „Le Grand Tour de la Francophonie 2017“.

Astfel, duminică, începând cu ora 13.30, Michele Ramis va participa la Arad la deschiderea celei de-a 25 ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Tânăr Francofon „Amifran“, care reuneşte aproape 400 de participanţi din nouă ţări, informează un comunicat al misiunii diplomatice.

Această ediţie aniversară a festivalului va reuni, timp de şase zile, pe scena mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici“, liceeni, profesori şi profesionişti din domeniul teatrului. Evenimentul se doreşte a fi, în acelaşi timp, un moment retrospectiv şi de evaluare, precum şi un prilej de scrutare a viitorului teatrului liceal francofon din cadrul ţărilor membre ale asociaţiei internaţionale Artdrala.

Festivalul este inclus anul acesta în proiectul „Le Grand Tour de la Francophonie 2017“.

Plasat sub înaltul Patronaj al Preşedintelui Republicii Franceze, „Le Grand Tour 2017“ reprezintă o incursiune în francofonie, îşi propune să descopere şi să ilustreze bogăţia, diversitatea şi vitalitatea culturii francofone, reunind sub o singură marcă o sută de evenimente majore, selectate pe cinci continente.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.