Ziarul electronic al arădenilor

Alina Gorghiu: „PNL va merge singur în alegerile parlamentare“

alina-gorghiu_PNLPNL va merge singur în alegerile parlamentare, conform deciziei luate, luni, cu unanimitate de voturi, de Biroul Politic Național al liberalilor.

„În unanimitate, colegii au votat propunerea pe care am făcut-o eu și domnul Blaga, care constă în traiectoria PNL singur în alegerile parlamentare. (…) Suntem un partid cu blazon, puternic, singurul partid din România care poate câștiga alegerile fără să aibă nevoie de o asociere, colaborare cu un alt partid, altă structură”, a anunțat copreședintele PNL Alina Gorghiu.

La rândul său, copreședintele PNL Vasile Blaga a precizat că în această decizie a contat foarte puțin faptul că liberalii nu au reușit să facă majorități în consilii.

„Noi am primit un mandat să discutăm cu toate partidele parlamentare, am discutat nu o dată, ci de mai multe ori, inclusiv despre colaborări punctuale în teritoriu, pentru că încă de anul trecut, la Consiliul Național de la Pitești, partidul a spus alianțe pentru a constitui majorități, în afară de PSD, cu oricine. Este o decizie veche și astfel de discuții am avut.

Astăzi le-am prezentat colegilor noștri din Biroul Politic punctul nostru de vedere după aceste discuții. (…) Unele discuții au foarte corecte. Le-am spus și eu, și doamna Gorghiu în ce au constat discuțiile și propunerea pe care am făcut-o. Trebuie să recunosc că unele discuții au fost foarte, foarte corecte și le mulțumesc celor cu care le-am avut”, a afirmat Blaga.

Cei doi copreședinți liberali au arătat că protocoale de colaborare parlamentară se vor realiza după alegeri, iar în sesiunea de toamnă vor exista colaborări punctuale în Parlament.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.