Ziarul electronic al arădenilor

Alin Văcean rămâne director la Filarmonica de Stat Arad

Unii membri din comisia de evaluare a managementului la Filarmonica de Stat din Arad sunt acuzați că „s-au coordonat în așa fel“ încât Alin Văcean să rămână directorul acestei instituții de cultură.

Consilierul local Cătălin Lazurcă, membru în comisie, susține că au fost persoane care au încercat să-i influențeze decizia.

„Cam 10 ore de discuţii, explicaţii şi negocieri, pe parcursul cărora alţi 6 oameni s-au străduit din răsputeri, uneori cu ochii aproape în lacrimi, să mă convingă că un trepăduş submediocru, dar ambiţios şi răzbunător, trebuie să rămînă manager al Filarmonicii. 10 ore la capătul cărora ceilalţi doi membri ai comisiei de evaluare, reprezentanţi onorabili ai onorabilei bresle a managerilor muzicali, şi-au coordonat în aşa fel notele încît orice notă aş fi dat eu, în limitele grilei de punctare, managerul să se aleagă cu o medie de trecere“, susține Cătălin Lazurcă într-o postare pe Facebook.

De asemenea, Lazurcă a mai scris că „10 ore pe parcursul cărora, deşi şedinţa a fost publică, n-am văzut chipul nici unui consilier, fie el de la comisia de cultură sau nu. 10 ore la începutul cărora am văzut un viceprimar excedat, pentru ca la finalul lor să văd un viceprimar doar uşor dezamăgit“.

În încheiere, Cătălin Lazurcă a susținut că intenționează să nu mai răspundă la întrebări despre Filarmonică.

„Cam asta ar fi: în privinţa Filarmonicii mi-e foarte greu să cred că voi mai face vreo declaraţie publică. Dacă există întrebări, ar fi bine să le adresaţi celor care, ani la rînd şi evaluare după evaluare, au lustruit soclul micului trepăduş. Aceiaşi, mulţi dintre ei, care azi nici măcar nu sughiţă cînd rostogolesc în gură cuvinte mari precum cultură arădeană, capitală, douămiidouăzecişiunu“, a scris Lazurcă în finalul postării.

Conform unor surse, comisia de evaluare a activității managementului la Filarmonica de Stat i-ar fi acordat o notă peste 7 lui Alin Văcean, astfel că acesta va rămâne la conducerea instituției.

Alin Văcean nu a promovat primul examenul de evaluare anuală a activității sale de manager la Filarmonica de Stat Arad. Văcean a primit nota 5,58 la evaluarea activității sale, dar pentru a promova avea nevoie de o notă mai mare de 7.

Alin Văcean a contestat rezultatul. Constestația a fost admisă, astfel că procedura de evaluare a fost reluată.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.