Ziarul electronic al arădenilor

Alin Văcean, eliminat de la conducerea Filarmonicii

Alin Văcean va fi înlocuit de la conducerea Filarmonicii de Stat din Arad, urmând să fie numit un manager interimar, până la organizarea unui concurs pentru funcția de manager al acestei instituţii de cultură.

În ședința Consiliului Local Municipal, programată pentru data de 31 august, va fi supus votului consilierilor proiectul de hotărâre care prevede „încetarea contractului de management încheiat cu domnul dr. Alin Corneliu Văcean, manager al Filarmonicii de Stat Arad”.

În expunerea de motive a proiectului se menţionează că la ultima evaluare anuală, Alin Văcean a obţinut nota 7,46, iar nota minimă pentru continuarea managementului este 8.

„Constatând că rezultatul necontestat al evaluării anuale pentru anul 2014 a managementului la Filarmonica de Stat Arad este reflectat de nota 7,46, obţinută de manager, dl. Alin Corneliu Văcean, având în vedere faptul că, astfel cum rezultă din contractul de management nr. 62546 din 1.10.2014, încheiat cu respectarea legislaţiei în vigoare, art. 7 pct. 2, lit. „f”, art. 15 alin. ultim, art. 27 alin. (1), lit a, nota minim necesară pentru continuarea managementului este nota 8,00 (opt) şi că, deşi ulterior încheierii contractului, legislaţia privind managementul instituţiilor de cultură s-a modificat în sensul stabilirii notei 7 (şapte) ca minim necesară, contractul este guvernat de prevederile legale sub imperiul cărora s-a încheiat, potrivit principiului tempus regit acum. (…)

În plus, au fost supuse evaluării lunile octombrie, noiembrie şi decembrie 2014, perioadă în care a rămas valabilă chiar şi prevederea legală referitoare la nota 8 ca cerinţă minimă.

Ca urmare, propunem încetarea contractului de management încheiat cu dl. Alin Corneliu Văcean şi numirea unui manager interimar până la asigurarea prin concurs a managementului instituţiei“, se menţionează în expunerea de motive a proiectului.

Alin Văcean nu a promovat primul examenul de evaluare anuală a activității sale de manager la Filarmonica de Stat Arad. Văcean a primit nota 5,58 la evaluarea activității sale, dar pentru a promova avea nevoie de o notă mai mare de 7.

Alin Văcean a contestat rezultatul. Constestația a fost admisă, astfel că procedura de evaluare a fost reluată, nota obținută fiind 7,46.

Unii membri din comisia de evaluare a managementului la Filarmonica de Stat din Arad au fost acuzați că „s-au coordonat în așa fel“ încât Alin Văcean să rămână directorul acestei instituții de cultură.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.