Ziarul electronic al arădenilor

Alin Totorean a trăit experienţe incitante în Etiopia

Exploratorul arădean Alin Totorean, corespondentul special al revistei Terra Magazin, s-a întors, cu bine, din expediţia din Etiopia, după ce a stat trei zile blocat pe Aeroportul din Istambul din cauza norului de cenuşă vulcanică.


Expediţia, începută în 17 februarie 2010, a constat în parcurgerea a aproximativ 1.900 km, în partea de nord şi cea de vest a Etiopiei, atât pe jos, cât şi cu mijloace de transport locale.

Printre cele mai incitante experienţe ale exploratorului în Etiopia se numără: convieţuirea timp de 10 zile cu fermierii de pe platoul suspendat Abune Yosef, săptămâna petrecută alături de agricultorii din craterul vulcanului Wenchi, precum şi participarea directă la ritualul de culegere, prăjire, măcinare şi… servire a cafelei, alături de locuitorii din regiunea Kaffa (locul de origine al cafelei).

Despre experienţa religioasă din Săptămâna Mare trăită în sanctuarul de la Lalibela puteti citi în numărul din luna mai al revistei Terra magazin.

Expediţia în Etiopia reprezintă a IX-a etapă a proiectului „Descoperă-ţi Semenii“, iniţiat în 2003, în care Alin Totorean îşi propune să aducă în atenţia tuturor oameni deosebiţi, tradiţii interesante şi locuri aproape necunoscute.

Alin Totorean va prezenta, luni, în premieră destinaţia noii sale expediţii, care va fi una deosibită şi unică pentru România. Imediat după conferinţa de presă de la Bucureşti, Alin va pleca într-un tur de prelegeri prin ţară în care va prezenta în centre universitare rezultatele călătoriei sale în Etiopia.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.