Ziarul electronic al arădenilor

Alianţa Strada s-a înscris la Tribunal. „De astăzi, strada intră în politică!“

Alianţa Strada s-a înscris la Tribunal. Formaţiunea politică susţine că va aduce pe scena politică mesajele celor care au protestat în Piaţa Victoriei din Bucureşti, dar şi în ţară.

„Formaţiunea politică Alianţa Strada s-a înscris la tribunal. De astăzi, strada intră în politică! Alianţa Strada este un partid nou ce îşi propune să devină proiecţia în spaţiul politic românesc a mesajelor sutelor de mii de oameni ce au protestat spontan, în Piaţa Victoriei din Bucureşti şi în întreaga ţară, împotriva abuzurilor actualei clase politice aflată la putere”, se arată în comunicatul Comitetului Interimar al partidului.

Membrii fondatori ai Alianţei Strada – Alexandra Otilia Tudoran, Marilena Piucă, Sorin Alexandru Şontea, Lucian Piucă – susţin că nu au mai făcut până acum politică, „în afara «politicii» de a revendica paşnic, din 1989 şi până acum, dreptul românilor la o viaţă decentă, şi de a susţine din stradă şi principiile Declaraţiei de la Timişoara şi ale Declaraţiei de la Bucureşti“.

„Venim din stradă, dintre aceşti oameni minunaţi ce îşi doresc o Românie corectă, onestă, morală, cu o justiţie liberă şi independentă. Avem principii simple, dar împărtăşite de milioanele de cetăţeni ce vor veni, cu siguranţă, alături de noi: patriotism, moralitate şi competenţă! (…) Va fi victoria oamenilor obişnuiţi, cei al căror glas nu se aude suficient de tare în Parlament!”, susţin membrii Comitetului Interimar al Alianţei Strada.

În martie, formaţiunea şi-a înregistrat numele şi sigla, anunţând că va depune la Tribunalul Bucureşti actele necesare pentru înfiinţarea unui partid „născut din rândul protestatarilor”.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.