Ziarul electronic al arădenilor

Alianţa Politică Strada, formaţiunea „născută“ din protestatari

Grupul de iniţiativă Alianţa Politică Strada a anunţat că a făcut primii paşi pentru înfiinţarea unei formaţiuni „născută din rândul protestatarilor”, prin înregistrarea numelui şi a siglei, urmând ca actele să fie depuse la Tribunal.

“Astăzi, 24 martie 2017, s-au făcut paşi importanţi în vederea apariţiei în scena politică din România a unei noi formaţiuni născută din rândul protestatarilor, prin înregistrarea numelui şi a siglei, urmând ca, în scurt timp, actele să fie depuse la Tribunal.Denumirea acestei formaţiuni este Alianţa Politică Strada, iar membrii săi fondatori sunt câţiva dintre cei mulţi care au participat, zi de zi, la protestele străzii”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Grupul de iniţiativă Alianţa Politică Strada.

Grupul de iniţiativă are în componenţă sa “doar persoane care nu au făcut până acum politică”, potrivit sursei citate.

“Participanţi, încă din 1989, la toate protestele din România, cei ce au iniţiat această mişcare – Alexandra Otilia Tudoran, Fieger Săvulescu, Marilena Piucă, Sorin Alexandru Şontea, Marin Oprea (diaspora), Lucian Piucă şi Gabriel Florin Haromszeki – au decis ca grupul iniţial, cu denumirea de Partidul Mişcarea Naţională Rezist, ce are foarte mulţi susţinători, să se transforme în Alianţa Politică Strada”, se arată în comunicatul de presă.

Grupul de iniţiativă susţine că “simbolul #rezist aparţine doar Străzii, nu unui partid sau altul”, potrivit sursei citate.

“Nu s-a dorit confiscarea acestui simbol la care toţi au aderat, indiferent de opţiunile lor politice sau civice”, precizează Grupul de iniţiativă Alianţa Politică Strada.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.