Ziarul electronic al arădenilor

Alexandru Oroian, de la UTA la FC Hermannstadt

Clubul de fotbal FC Hermannstadt l-a transferat, marţi, pe mijlocaşul Alexandru Oroian, acesta semnând un contract valabil patru ani şi jumătate cu gruparea sibiană.

„Mijlocaşul Alexandru Laurenţiu Oroian a semnat astăzi cu FC Hermannstadt o înţelegere contractuală valabilă pentru o perioadă de patru ani şi jumătate. Alexandru Oroian are 20 de ani, este originar din Mediaş şi poate evolua atât pe postul de mijlocaş ofensiv, cât şi ca mijlocaş dreapta sau mijlocaş central. Este o zi importantă în istoria a clubului nostru, care îşi propune să investească în cei mai talentaţi fotbalişti din judeţul Sibiu.

În acest sens, a fost demarat proiectul Academia FC Hermannstadt din care face parte echipa a doua a clubului, unde evoluează  în cea mai mare parte fotbalişti din judeţul Sibiu. Alex Oroian este un mijlocaş de perspectivă în fotbalul românesc şi ne bucură că se alătură proiectului nostru“, se arată pe site-ul oficial al grupării sibiene.

Oroian a început fotbalul la Şcoala de Fotbal „Marius Baciu“ din Mediaş, după care şi-a continuat junioratul la ASFC Interstar Sibiu. Ulterior, el a intrat în vizorul clubului britanic Arsenal Londra, care l-a recrutat şi l-a trimis la academia sa de fotbal din Salonic, Grecia. Pasul următor în carieră pentru tânărul mijlocaş l-a reprezentat transferul la echipa DAC 94 din prima ligă a Slovaciei, unde a prins lotul pentru Europa League în sezonul 2018-2019.

Ultima oară, mijlocaşul a evoluat la UTA alături de care a promovat în Liga I. Oroian a bifat 9 prezenţe în acest sezon pentru UTA, echipă de care s-a despărţit amiabil în ultima zi de transferuri.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.