Ziarul electronic al arădenilor

Alegerile pentru preşedinţia PNL Arad au fost anulate

Alegerile pentru conducerea PNL Arad, câştigate de Gheorghe Falcă în 20 aprilie, care nu a avut contracandidat pentru că deputatul Eusebiu Pistru s-a retras acuzând nereguli în organizarea scrutinului, au fost anulate de conducerea centrală, care a admis o contestaţie depusă de şase lideri judeţeni.

Echipa lui Falcă a anunţat că va contesta decizia Curţii de Arbitraj, pe care o consideră nedreaptă.

Organizaţia centrală a PNL a anulat alegerile care au avut loc în luna aprilie în filiala judeţeană Arad, dar şi cea municipală, astfel că dacă decizia va rămâne definitivă vor fi organizate noi alegeri după congresul naţional.

Nemulţumirea celor care au contestat alegerile de la Arad a fost legată de modul în care s-au stabilit delegaţii, care, în opinia contestarilor, ar fi fost mai mulţi din municipiu, unde Gheorghe Falcă are majoritate, în vreme ce delegaţii din judeţ ar fi fost mai puţini.

În plus, potrivit contestatarilor, la alegeri ar fi participat şi votat persoane care nu au plătit cotizaţia de partid. Tototdată, a fost contestat și modul în care a fost votat preşedintele Gheorghe Falcă, pe motiv că a fost votat în mod deschis, fiind singurul candidat.

Conducerea PNL Arad a luat act cu surprindere de decizia Curţii de Arbitraj, arătând, într-un comunicat de presă remis sâmbătă seară, că ”nu este o situaţie firească”.

”Considerăm că nefirească este şi rezoluţia Curţii de Arbitraj, care şterge cu buretele exerciţiul de voinţă a uneia dintre cele mai puternice organizaţii PNL din România”, declară, prin intermediul comunicatului, prim-vicepreşedintele PNL Arad Iustin Cionca, preşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Cionca spune că rezoluţia Curţii de Arbitraj ”încalcă şi cutumele PNL, dar şi logica”.

Prim-vicepreşedintele PNL Arad spune că va continua să susţină dreptatea şi să lupte pentru ea ”cu toate mijloacele” pe care le are la dispoziţie.

În 20 aprilie, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a fost reales preşedintele filialei judeţene PNL, în urma alegerilor interne.

Pentru lucrările Consiliului de Coordonare Judeţean PNL Arad fuseseră desemnaţi 657 de delegaţi, iar 561 au fost prezenţi, însă au avut o singură opţiune de vot pentru preşedinţia filialei judeţene, respectiv preşedintele în exerciţiu Gheorghe Falcă.

CITITI SI: Cionca: PNL Arad a aflat din presă rezultatul contestării alegerilor

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.