Ziarul electronic al arădenilor

Alegeri parlamentare. 18.906.721 de români, înscrişi în Registrul electoral

alegeriAutoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, la data de 8 noiembrie 2016, numărul alegătorilor înscrişi în Registrul electoral – inclusiv cetăţenii care vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie 2016 – este de 18.906.721.

Potrivit anexelor prezentate în comunicarea AEP, pe listele din străinătate sunt înscrişi 943 cetăţeni cu drept de vot de sex feminin în vârstă de peste 100 de ani, dar şi 687 de cetăţeni cu drept de vot de sex masculin în vârstă de peste 100 de ani.

Conform AEP, autorităţile române au primit 8.889 de cereri de vot prin corespondenţă la alegerile din 11 decembrie.

În topul ţărilor în care românii au solicitat să voteze prin corespondenţă de află Spania, cu 2794 de cereri, Italia (1228) şi Republica Moldova (880). La polul opus, se află 12 ţări, printre care Bulgaria, Camerun, Estonia, Georgia, Mexic, Rusia, Vanuatu şi Vietnam, cu câte o solicitare pentru vot prin corespondenţă.

AEP atenţionează, însă, că datele referitoare la numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral sunt într-o continuă modificare, fiind actualizate prin operaţiuni curente efectuate de primari, prin importuri de date de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi de la Direcţia Generală de Paşapoarte.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.