Ziarul electronic al arădenilor

Alegeri locale 2016. Ordinea pe buletinele de vot

votareOrdinea pe buletinele de vot pentru alegerile locale care vor avea loc la data 5 iunie au fost stabilite prin tragere la sorți la Birourile Electorale Municipal și Județean din Arad.

În cursul zilei de sâmbătă, a fost stabilită ordinea ordinea pe buletinele de vot a partidelor politice, alianțelor politice și electorale ale partidelor neparlamentare, precum și a candidaților la Primăria Aradului.

Astfel, conform tragerii la sorți de la Biroul Electoral Municipal, pentru funcţia de primar al Aradului, prima poziţie pe buletinul de vot este ocupată de Gheorghe Falcă (PNL), care este urmat de Levente Bognar (UDMR) și Ionel Ciupe (ALDE).

Locul patru este ocupat de Samuel Caba (PMP), acesta fiind urmat de Adrian Wiener (M10)

Călin Gabriel Costea (Mândri că Suntem Arădeni) ocupă locul șase, urmat fiind de Ciprian Florin Luca, independent, susţinut de APAR (UCDR-PRU) şi PSRO.

Locul opt pe buletinele de vot va fi ocupat de Elvira Viorica Pop, candidat independent, iar pe locul 9 se află Sebastian Bulumac, candidat independent, susţinut de PSD și mai multe organizații civice.

Pe locul 10 se află Marin Lupaş, candidat independent, iar ultimul pe buletinul de vot este Dorin Filip, candidat independent.

Pentru Consiliul Local Municipal Arad, primul pe buletinul de vot va fi PSD, urmat de PNL, UNPR, UDMR, ALDE, Alternativa de Vest (ADV), PMP, Partidul M10, Alianţa pentru Arad (APAR UCDR – PRU), Mândri că Suntem Arădeni (MCSA), Marin Lupaş – candidat independent, Dorin Eugen Filip – candidat independent, Daniela Arieta Sabău – candidat independent.

Pe buletinele de vot pentru Consiliul Județean Arad ordinea partidelor parlamentare este: PSD, PNL, UNPR, UDMR, ALDE, PMP şi Alianţa pentru Arad (APAR), alcătuită din filialele judeţene ale Partidului România Unită (PRU) şi Uniunii Creştin Democrate din România (UCDR).

Acestora li se mai adaugă Uniunea Salvaţi Sebişul (USS), Uniţi pentru Şiria (UPS), Alianţa pentru Secusigiu (AS); Alianţa Electoral Social-Liberală şi Alianţa pentru Târnova – alianţe locale care vor figura doar pe buletinele de vot din localităţile unde fiinţează aceste alianţe.

În judeţul Arad vor fi organizate, în vederea alegerilor locale din 5 iunie, 437 secţii de votare, din care 115 vor fi în municipiul Arad, 60 în cele 9 oraşe şi 262 în cele 68 de comune, unde vor fi aşteptate să voteze 393.195 persoane cu drept de vot.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.