Ziarul electronic al arădenilor

Alegeri în PNL. Data propusă pentru congres – 25 septembrie

Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal a decis declanşarea procedurilor de alegeri în partid, iar data propusă pentru congres este 25 septembrie, a anunţat, marţi, preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

„Biroul Executiv a luat decizia de a declanşa procedurile de alegeri în PNL. Data propusă pentru congres este 25 septembrie. Numărul total de delegaţi va fi de 5.000. Am stabilit calendarul de alegeri. Congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naţionale, înseamnă alegerea conducerii la toate nivelurile.

Ca şi calendar propus: în perioada 1 – 15 iunie vor avea loc adunările generale ale organizaţiilor locale, care vor alege conducerile PNL la nivel local. În perioada 1 iulie – 10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL.

Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean, şi data de 25 septembrie este prevăzută o perioadă de 45 de zile, conform statului, pentru campania pentru congres“, a precizat Orban.

El a spus că a fost luată şi decizia privind componenţa comisiei de organizare a congresului.

Orban a adăugat că procedura de convocare a congresului va fi finalizată în şedinţa Consiliului Naţional, care va avea loc duminică.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.