Ziarul electronic al arădenilor

Albinuța Maya, un nou film de animație la cinematograful din Grădiște

O nouă proiecție de film pentru copii va avea loc la cinematograful din cartierul arădean Grădiște.

Proiecția este programată pentru ziua de sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 11.00.

„Deoarece în ultima sâmbătă a lunii august au avut loc evenimente dedicate Zilelor Aradului, proiecția filmului de animație a fost amânată și reprogramată pentru data de 16 septembrie, când va putea fi văzut filmul de animație  «Albinuța Maya». Albinuța Maya este un film care îi învață pe copii că prietenia este dulce ca mierea și că, uneori, ființele mici fac marile diferențe.

Proiecțiile de film de la cinematograful din Grădiște fac parte dintr-un proiect al Centrului Municipal de Cultură Arad care au ca scop revitalizarea cinematografelor din municipiu. Cinematograful din Grădiște a fost redeschis pentru public în luna aprilie, de atunci, în ultima sâmbătă a fiecărei luni fiind difuzate filme pentru copii“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Centrul Municipal de Cultură Arad.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Filmul este dublat în limba română

Despre film

Gen: Animație, Aventuri, Comedie, Familie

Durata: 89 min.

Maya este o albinuță mică, dar cu suflet mare. Curioasă de fel încă din primele clipe ale vieții, Maya nu poate accepta regulile rigide ale vieții în stup. Ea vrea să exploreze lumea, să-și petreacă zilele în splendoarea de culori din poiană, lângă celelalte gâze, nu să se încoloneze după un program strict, cum fac suratele ei albine. Dar poiana este plină de pericole, iar Maya are de înfruntat multe peripeții după ce se avântă în necunoscut.

Noroc că îi sunt alături prietenii săi buni: albinuțul Willy, lăcusta Flip și puiul de viespe Sting, cu care ajunge să se împrietenească în ciuda avertismentelor primite la școala din stup, unde albinele sunt învățate că viespile le sunt dușmani și trebuie stârpite negreșit.

Dispariția lăptișorului de matcă, singura sursă de hrană a reginei, este pretext pentru intrigi în stup și declanșarea unui război împotriva viespilor, dar și prilejul perfect ca Maya să demonstreze ce poate.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.