Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Agresorul lui Valentin Costea, condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare

hodis-300x274Agresorul lui Valentin Costea a fost condamnat, luni, de magistrații Tribunalului Arad, la o pedeapsă de 13 ani și 8 luni, pentru omor, sentința nefiind definitivă.

Procesul în care Dan Dorel Hodiș (24 ani), agresorul lui Valentin Costea, a început luni, la Tribunalul Arad, când a fost pronunțată și pedeapsa, care nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Arădeanul Valentin Costea, sau Kidu’, cum mai era cunsocut de prieteni, mecanic auto specializat în tunning-ul motoarelor, a fost transportat în stare gravă la spital, în ziua de 5 martie, după ce a fost găsit bătut și plin de sânge în atelierul său.

În data de 10 martie, la câteva zile după ce a fost internat, Valentin Costea a intrat în moarte cerebrală și a rămas conectat la aparate atât timp cât inima lui a continuat să bată. La data de 18 martie, în jurul orei 13.30, medicii l-au declarat oficial mort.

Dan Dorel Hodiș (24 ani), agresorul lui Valentin Costea, este consumator de droguri și a spus în fața anchetatorilor că a vrut să fure bani de la acesta, din cauza sărăciei și datoriilor pe care le are.

El a fost dus la cercetări la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, unde a spus că „sărăcia și datoriile“ l-au determinat să recurgă la acest gest.

Tânărul era angajat fără forme legale la atelierul deținut de Costea. El le-a spus anchetatorilor că l-a lovit cu o bară metalică pe Costea. Agresorul spune că a vrut să fure bani de la patronul său, însă pentru că nu a găsit i-a luat doar telefonul mobil, pe care l-a vândut.

UPDATE

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad, Diana Dărăban, a spus că procesul în care a fost judecat Dan Dorel Hodiş s-a terminat într-o singură şedinţă, deoarece agresorul şi-a recunoscut faptele, motiv pentru care i s-a și redus pedeapsa cu o treime.

„Inculpatul şi-a recunoscut învinuirile aduse. Judecata a avut loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale. Conform art. 396, alin. 10 din Codul Penal, pedeapsa inculpatului a fost redusă cu o treime pentru că a recunoscut faptele şi nu are antecedente penale”, a explicat Diana Dărăban.

Aceasta a mai adăugat că Dan Dorel Hodiş a primit o pedeapsă de 13 ani de închisoare pentru omor şi 2 ani de închisoare pentru furt. Cele două pedepse au fost contopite, iar la pedeapsa de 13 ani de închisoare pentru omor a mai fost adăugat un sport de 8 luni pentru gravitatea faptei.

„Părinţii victimei s-au constituit în părţi civile încă din faza de urmărire penală. Au reiterat în faţa instanţei. Soţia victimei nu s-a constituit parte civilă nici în faza de urmărire penală. Ea a fost citată pentru că instanţa avea obligaţia să o citeze şi a dat o declaraţie în faţa instanţei că nu se constituie ca parte civilă. Instanţa a admis în parte cererile formulate de părinţii victimei şi a obligat inculpatul să plătească fiecărei părţi civile câte 10.000 de euro sau echivalentul în monedă naţională la data executării, cu titlul de daune morale”, a mai precizat Diana Dărăban.

CITITI SI: Diana Mariș Costea: „Cer pedeapsa maximă pentru criminalul lui Vale“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.