Ziarul electronic al arădenilor

Aglomerație la UPU. Arădenii, îndemnați să se prezinte la centrele de permanență

Având în vedere contextul epidemiologic la nivelul judeţului Arad şi presiunea exercitată pe Spitalul Clinic Județean Arad, pe secţia UPU cât și pe sistemul de transport cu ambulanța, Direcția de Sănătate Publică se adresează populației și face următoarele recomandări pentru a preîntâmpina creșterea incidenței cazurilor de COVID-19:

Recomandăm cetățenilor judeţului Arad ca după ora 15.00, pentru probleme medicale minore, să se adreseze Centrelor de permanenţă de pe raza judeţului, unde vor fi consultaţi de către un medic de familie.

Recomandăm ca înaintea prezentării să contacteze telefonic Centrul de permanenţă.

Lista centrelor de permanență poate fi consultată pe site-ul Direcției de Sănătate Publică a județului Arad  www.dsparad.ro

Oricărui cetățean care prezină simptomatologie specifică infecţiei cu coronavirus îi recomandăm să apeleze de urgenţa medicul de familie în vederea testării sau să apeleze 112.

Pacienţii aflaţi în izolare la domiciliu sunt rugaţi să ţină legătura zilnic, prin orice mijloc de comunicare, cu medicul de familie, iar la cea mai mică agravare a simptomatologiei să anunţe telefonic medicul sau să apeleze 112.

Pacienţii cărora medicii de familie le solicită evaluarea prin examinări paraclinice (radiografie/CT pulmonar), le recomandăm să nu refuze investigaţiile medicale deoarece acestea pot stabili mai corect gradul de afectare şi ajută în stabilirea  conduitei  terapeutice.

Precizăm că evaluarea nu însemnă automat şi internare în spital ci se referă la o procedură privind stabilirea gradului de afectare pulmonară.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

VEZI Centre de Permanență în județul Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.