Ziarul electronic al arădenilor

Aglomerație la PTF Nădlac II. Românii se întorc la muncă în străinătate

Timpii de aşteptare la PTF Nădlac II, din judeţul Arad, au crescut, sâmbătă, la peste trei ore, pe sensul de ieşire din ţară, astfel că s-a format o coloană de maşini care se întinde pe mai mulţi kilometri.

Potrivit aplicaţiei de monitorizare a traficului la graniţă, realizată de Poliţia de Frontieră, timpii de aşteptare la punctul de trecere a frontierei Nădlac II, din judeţul Arad, au crescut, sâmbătă, la 180 de minute, pe sensul de ieşire din ţară pentru maşini.

Astfel, s-a format o coloană de autoturisme care se întinde pe mai mulţi kilometri. De asemenea, la vama Nădlac I, şoferii aşteaptă pentru verificarea documentelor aproximativ 60 de minute, fiind deschise patru artere pe sensul de ieşire din ţară.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Sorina Tocaciu, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că se lucrează la capacitate maximă la vama Nădlac II.

„Se lucrează pe şapte artere la punctul de trecere a frontierei Nădlac II, pe sensul de ieşire din ţară, care este cel mai tranzitat punct. În ultimele 24 de ore, au tranzitat vama Nădlac aproximativ 8.200 de autoturisme şi 34.000 de persoane”, a afirmat Sorina Tocaciu.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Arad, timpii de aşteptare au crescut la vama Nădlac II pentru că românii se întorc la muncă în străinătate, după concediul petrecut în România.

Poliţia de Frontieră recomandă verificarea timpilor de aşteptare pe aplicaţia online, de pe site-ul poliţiei de frontieră, şi folosirea punctelor alternative de trecere în zonă, pentru ca şoferii să evite aglomeraţia.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.