Ziarul electronic al arădenilor

Aglomeraţie la graniţa cu Ungaria, la ieşirea din ţară

Mii de români care lucrează în străinătate şi au venit în România pentru a sărbători Paştele au început să se întoarcă în ţările în care s-au stabilit, iar luni în punctul de frontieră de la Nădac II era aglomeraţie, aşteptându-se chiar şi două ore pentru controlul documentelor.

La aproape toate punctele control de la frontiera cu Ungaria este aglomeraţie, luni la prânz, când mii de români au ajuns la ieşirea din ţară.

Majoritatea sunt muncitori stabiliţi în străinătate şi care au venit pentru a petrece Paştele alături de familii, însă sunt şi persoane care pleacă în excursii de o zi în Ungaria.

La Nădlac II, timpii de aşteptare, potrivit aplicaţiei de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, ajung până la 90 de minute, însă unii şoferi au spus că au aşteptat chiar şi două ore.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, pe sensul de ieşire din ţară au fost deschise nouă artere la Nădlac II.

Se va putea lucra la această capacitate până la ora 23.00, când va fi ridicată interdicţia impusă de Ungaria pentru circulaţia automarfarelor, astfel că două artere vor fi rezervate transportului de mărfuri.

„Personalul a fost suplimentat în toate punctele de frontieră. Pentru că la Nădlac II se aşteaptă mult, le recomandăm şoferilor să se îndrepte spre Nădlac I, Turnu şi Vărşand, unde nu este la fel de aglomerat”, a spus Mihaela Leş, citată de News.ro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.