Ziarul electronic al arădenilor

Agent de la Penitenciarul Arad, reţinut de procurori

agentUn agent de la Penitenciarul Arad a fost reţinut, azi după-amiază, pentru 24 de ore, fiind acuzat de luare de mită, după ce ar fi introdus telefoane mobile în penitenciar pentru deţinuţi, cerându-le bani în schimb.

Potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului Arad, agentul reținut lucrează în penitenciar din 1999 și a fost denunțat de către un bărbat aflat după gratii, căruia i-ar fi cerut 1.000 de lei pentru a-l ajuta să obțină un telefon mobil.

Procurorul de caz Codrin Gavra a declarat că agentul de penitenciar, în vârstă de 46 de ani, introducea telefoane în locul de detenție sau le plasa deținuților în timp ce-i transporta la instanță.

Angajatul este acuzat de luare de mită, care a fost disimulată sub forma unui împrumut pe care l-ar fi dat unei terțe persoane, ce urma să facă plata în numele deținutului.

Banii nu au mai ajuns însă la suspect, pentru că intermediarul a plecat din țară, însă procurorii spun că au înregistrări ambientele care probează activitatea infracțională.

Conform procurorului de caz, suspectul a fost cercetat într-o cauză similară și în 2014, când a fost denunțat de un alt deținut, însă din lipsa probelor cazul a fost clasat.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, în data 12 februarie, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului Mihoc Pavel Ioan pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, faptă pentru care urmează a fi prezentat Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă.

În fapt, din probele administrate până în acest moment procesual, s-a reţinut că, în cursul lunii ianuarie 2015, inculpatul Mihoc Pavel Ioan – în calitate de angajat al Penitenciarului Arad cu atribuţii de supraveghere, control şi escortare a deţinuţilor – a pretins suma de 1.000 lei de la denunţătorul D.M. pentru a introduce în penitenciar un telefon mobil şi pentru a-l preda unui deţinut aflat în executarea unei pedepse privative de libertate.

La instrumentarea cauzei Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a beneficiat de sprijinul informativ şi operativ al SRI-Serviciul judeţean Arad, al DGA-Serviciul judeţean Arad, precum şi al ofiţerilor specialişti din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Procurorii urmează să decidă până vineri dacă agentul va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă sau dacă îl vor cerceta în stare de libertate.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.