Ziarul electronic al arădenilor

Afirmaţii jignitoare: „Decreţeii nu vor reuşi. Generaţia decreţeilor nu e funny“

Tineretul Naţional Liberal (TNL) şi-a cerut scuze, după ce preşedintele organizaţiei, Mara Mareş, a făcut unele afirmaţii jignitoare la adresa generaţiei născute între anii 1966 şi 1989.

TNL spune că îşi asumă “eroarea de comunicare”, iar prin formulări neinspirate s-a vulnerabilizat, motiv pentru care “mesajul a fost interpretat în mod negativ”.

„Am greşit, ne asumăm şi îndreptăm. Tineretul Naţional Liberal îşi asumă eroarea de comunicare şi pe această cale cerem scuze celor care s-au simţit ofensaţi de interpretarea eronată a unora dintre mesajele campaniei „Ghid de nesupunere civică”, iniţiată pe data de 2 mai, Ziua Naţională a Tineretului”, a transmis organizaţia printr-un comunicat de presă.

TNL precizează că alegerea unor „formulări neinspirate” s-a vulnerabilizat, astfel că mesajul a fost interpretat negativ.

„Prin alegerea unor formulări neinspirate, ne-am vulnerabilizat şi am dat posibilitatea interpretării mesajului nostru într-un mod negativ. Din nefericire, s-a pierdut din vedere intenţia noastră de a atrage atenţia asupra unei realităţi triste, exodul tinerilor, iar mesajul nostru a fost deturnat în direcţia unui presupus «război între generaţii»”, se mai arată în comunicat.

Pe data de 2 mai, preşedintele TNL, Mara Mareş (foto), a postat un mesaj pe Facebook, pe care l-a şters ulterior, în care făcea apel către generaţia tânără să se implice în politică pentru a schimba mai multe lucruri, deoarece “decreţeii nu vor reuşi”.

Mesajul postat de Mara Mareş se numea „Ghid de nesupunere civică”, în care afirma: “Generaţia Y şi Z… se aude? A spus-o şi Iohannis… haideţi în politică să facem mai mult şi mai bine! Decreţeii nu vor reuşi!“.

„Vrei să emigrezi? Cine mai rămâne să facă mişto de Dăncilă? Generaţia decreţeilor nu e funny!”, era un alt mesaj postat pe Facebook.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.