Ziarul electronic al arădenilor

Afgane ascunse în geamantane, depistate la frontieră

pol-frontPoliţiştii de frontieră de la PTF Curtici au descoperit, într-un compartiment gol al unui treni care mergea spre Viena, două geamantane voluminoase în care erau ascunse două femei de origine afgană, care încercau astfel să iasă ilegal din ţară.

Cele două femei au fost găsite în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, pe sensul de ieşire din ţară, în trenul Inter Regio care circulă pe relaţia Bucureşti Nord – Viena.

Poliţiştii de frontieră au observat două valize voluminoase, într-un compartiment gol.

„S-a procedat la deschiderea geamantanelor, iar în interiorul acestora au fost descoperite, ascunse, două persoane de sex feminin. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt din Afganistan, cu vârste de 25 şi 59 de ani. Fiind extinse verificările, în alt compartiment a fost identificat un bărbat de origine afgană care este bănuit că le-a ajutat pe cele două femei să se ascundă în valize, pentru a iesi ilegal din România“, au informat polițiștii de frontieră.

Femeile nu au dorit să dea declaraţii în cadrul primelor audieri despre modul cum au ajuns în valize, precizând doar că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză valabilă.

„În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și complicitate la săvârțirea acestei infractiuni, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun“, se precizează într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

1481362031397-5114965-s41481362032382-5114964-s4

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.