Ziarul electronic al arădenilor

Aeroportul Arad, pregătit pentru privatizare

aeroport-arad1Aeroportul din Arad ar putea fi privatizat, autoritățile județene anunțând că o companie aeriană este interesată să se implice în acest proces, care ar duce la revitalizarea activității la această bază aeriană.

Consilierii județeni au aprobat, vineri, un proiect de hotărâre prin care sunt mandatați reprezentanţii în Adunarea Generală a Acţionarilor la Aeroportul Arad, „în vederea aprobării întocmirii unui raport de evaluare al societăţii şi aprobarea achiziţiei de servicii de consultanţă pentru pregătirea şi realizarea procesului de privatizare al S.C. Aeroportul Arad“.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a afirmat că există o firmă interesată de privatizarea Aeroportului din Arad, în opinia lui aceasta fiind „o soluţie viabilă pentru ca baza aeriană să redevină funcţională”.

„Am adoptat hotărârea de consiliu care permite evaluarea acţiunilor Consiliului Judeţean la Aeroportul Arad şi, totodată, angajarea unei firme de consultanţă pentru pregătirea şi realizarea procesului de privatizare al Aeroportului. Această procedură vine în urma solicitării unei firme care doreşte să se implice în privatizarea aeroportului Arad. Sperăm să fie un proces care să aibă un final bun pentru judeţul Arad şi să reuşim să modernizăm Aeroportul”, a declarat Nicolae Ioţcu.

Președintele CJ Arad a mai spus că privatizarea Aeroportului „poate fi o soluţie pentru revigorarea activităţii bazei aeriene şi, în momentul de faţă, este singura soluţie care poate face ca aeroportul Arad să fie funcţional, să aibă curse şi să aducă dezvoltare municipiului şi judeţului Arad.

La rândul său, Dan Bălăcel, directorul Aeroportului Arad a spus că există un concern interesat să investească pentru privatizarea bazei aeriene şi că procesul de privatizare a fost prevăzut şi în studiul de fezabilitate privind modernizarea aeroportului.

Conducerea Aeroportului a demarat o investiţie de peste 1,8 milioane de euro, pentru transformarea Terminalului Cargo în terminal de pasageri.Lucrările prevăd extinderea aerogării prin realizarea unui terminal separat pentru plecări, care va fi amenajat în spaţiile actuale ale terminalului de mărfuri.

Acționariatul Aeroportului Arad este format din Consiliul Judeţean Arad – 99,8%, Consiliul Local Curtici – 0,02%, Carpat Air – 0,0140% şi persoane fizice – 0,0706%.

Pe Aeroportul din Arad nu mai sunt curse regulate de pasageri din luna aprilie, când compania Wizz Air la renunţat la operarea cursei pe ruta Arad-Bergamo, considerând-o nerentabilă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.