Ziarul electronic al arădenilor

AEP pune la dispoziţia cetăţenilor materiale privind alegerile locale şi parlamentare

alegeriAutoritatea Electorală Permanentă (AEP) pune la dispoziţie mai multe materiale în format tipărit şi electronic destinate informării în perspectiva alegerilor locale şi parlamentare din acest an.

Potrivit unui comunicat remis, joi, de AEP, pentru informarea cetăţenilor care doresc să devină operatori de calculator ai secţiilor de votare sau experţi electorali, autoritatea a realizat pliante şi postere care vor fi distribuite în ţară şi în străinătate.

Materialele sunt disponibile şi pe site-ul www.roaep.ro.

Pentru corecta informare a alegătorilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, AEP a realizat un pliant şi un ghid care detaliază condiţiile, variantele şi procedurile specifice de vot pentru alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an.

Materialele tipărite vor fi distribuite comunităţilor de români din străinătate, în cadrul campaniei de informare desfăşurate de AEP în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe. Documentele menţionate sunt disponibile şi pe site-ul AEP.

AEP reaminteşte că încă de la sfârşitul anului trecut a lansat campania de informare a cetăţenilor pe tema alegerilor locale şi parlamentare, prin intermediul unor videoclipuri postate pe site-ul instituţiei, pe pagina oficială de Facebook şi pe canalul Youtube.

Autoritatea va continua în perioada următoare sub diferite forme acţiunea de informare a cetăţenilor şi a societăţii civile în legătură cu procesele electorale din anul 2016.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.