Ziarul electronic al arădenilor

AEP – apel către cetăţeni pentru implicare în procesul electoral

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, lansează un apel către cetăţenii români interesaţi să se implice în alegerile locale din data de 27 septembrie, recomandându-le să se alăture echipei AEP în calitate de preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare sau locţiitori ai acestora, precum şi ca operatori de calculator.

„Odată intraţi în Corpul experţilor electorali şi în baza de date a operatorilor de calculator, cetăţenii au şansa de a participa la tragerile la sorţi pentru toate alegerile, având astfel posibilitatea de a contribui nemijlocit la derularea unor procese electorale corecte şi transparente“, a explicat Mituleţu-Buică, potrivit unui comunicat de presă al AEP.

AEP menţionează că funcţiile de preşedinte al biroului electoral al secţiei de votare, de locţiitor al acestuia, precum şi cea de operator de calculator în secţia de votare sunt plătite. Aceştia vor primi pentru fiecare zi de activitate o indemnizaţie de 250 de lei (pentru maximum cinci zile şi, dacă se organizează şi un al doilea tur, pentru încă trei zile).

Persoanele interesate să devină experţi electorali sau operatori de calculator pot trimite cereri la adresa de e-mail a biroului sau a filialei AEP din judeţul în care îşi au domiciliul. Datele de contact ale filialelor şi birourilor judeţene ale AEP sunt disponibile pe site-ul www.roaep.ro la adresa https://www.roaep.ro/prezentare/filiale/.

Mai multe informaţii privind Corpul experţilor electorali şi operatorii de calculator se regăsesc pe site-ul www.roaep.ro la următoarele linkuri: www.roaep.ro/instruire/corpul-expertilor-electorali/ şi www.roaep.ro/instruire/operatori-de-calculator-sectii-votare/.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.