Ziarul electronic al arădenilor

Adrian Wiener: Zero îmbolnăviri în rândul cadrelor medicale din Arad

Senatorul USR Adrian Wiener anunță că în Arad nu mai sunt cazuri de membri ai corpului medical îmbolnăviți de coronavirus.

În contextul în care Covid-19 este în România infecție nosocomială, cu o transmitere semnificativă în spitale, afectându-i tocmai pe cei care trebuie să salveze vieți, acesta era un obiectiv important în lupta cu pandemia.

Adrian Wiener, senator USR Arad: „După preluarea mandatului la Spitalul Covid din Arad, am insistat foarte mult pe necesitatea de a respecta strict procedurile de utilizare a echipamentului și utilizare unor circuite sigure în spital.

Astăzi, pot spune că am atins unul dintre principalele obiective, obligatorii pentru a combate eficient Covid-19: în Arad nu mai avem îmbolnăviri în rândul cadrelor medicale.

Pentru a evita un număr mare de decese, așa cum au fost în alte țări, este esențial să ținem contaminările sub control, dar și să avem un sistem medical pregătit, apt să trateze bolnavii. Unul dintre pilonii săi este, evident, personalul medical.

A fost un efort colectiv, depus de toți medicii, asistentele și infirmierele implicate. Nu este deloc ușor să muncești în acele costume, în condiții de stres, însă avem acum dovada că nu a fost în zadar. Le mulțumesc tuturor pentru efort”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.