Ziarul electronic al arădenilor

Adrian Wiener: „PSD vrea să golească închisorile din România“

Parlamentul dominat de PSD a făcut un nou pas înspre instaurarea domniei infractorilor. Acum este momentul ca cetățenii să își manifeste opoziția, iar USR Arad vă invită să susțineți cu o semnătură inițiativa „Fără penali în funcții publice”.

Una dintre principalele legi ale justiției, vizate de actuala majoritate parlamentară urmează să prevadă măsuri extrem de blânde pentru executarea pedepselor. Pe lângă introducerea închisorii la domiciliu sau de weekend, s-a stabilit că dacă există o condamnare de până la 5 ani, după un an judecătorul va fi obligat să modifice forma de executare a pedepsei într-una din cele de mai sus.

Adrian Wiener, senator USR Arad: „Comisia juridică a avizat ieri favorabil proiectele de modificare a Legii executării pedepselor, prin care persoanele condamnate pentru fapte de corupție, infractorii cu gulere albe, să execute pedeapsa închisorii în condiții cât mai confortabile, în regim semideschis sau deschis.

Măsurile promovate acum sunt un atac deschis la normele bunei funcționări a societății, la moralitate și la cetățeanul de rând. Acesta este privat de numeroase drepturi atunci când apelează la sistemul sanitar, la cel al educației publice sau la alte servicii susținute de stat. În oglindă, PSD propune drepturi și avantaje în favoarea celor certați cu legea, a celor care au contribuit prin fapte de corupție și comportament antisocial la gravele probleme ale statului român.

Acordarea unei semnături în sprijinul inițiativei de scoatere a condamnaților penali din viața publică reprezintă ocazia oferită oamenilor normali, a celor care respectă legea, de a se opune acestor propuneri aberante”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.