Ziarul electronic al arădenilor

Adrian Wiener: Legea mirosurilor este blocată în Parlament

Disconfortul olfactiv al locuitorilor din municipiul Arad şi din localităţile învecinate ar putea fi urmat de sancţiuni, iar poluatorii responsabilizaţi, dacă actuala majoritate parlamentară ar debloca proiectul Legii mirosurilor, iniţiat de USR.

În ultimele zile, oraşul a fost invadat de un miros persistent de fecale, similar celui care vine în perioada verii dinspre staţia de epurare. Acest miros este produs în urma încălcării unor norme privitoare la mediu, nu este normal şi ar trebui să fie sancţionat. În lipsa legii menţionate, inspectorii de mediu nu au cadrul legal pentru a constata şi aplica sancţiuni.

Adrian Wiener, senator USR Arad: „Legea mirosurilor a fost iniţiată de parlamentarii USR pentru a stabili clar, prin norme, limitele până la care poate fi afectată calitatea aerului. La elaborarea ei au participat specialişti din ministerul mediului, pentru a acoperi un vid legislativ într-un domeniu unde există numeroase reclamaţii nerezolvate ale cetăţenilor.

Iniţiativa legislativă defineşte disconfortul olfactiv ca fiind mirosul generat de o activitate care poate avea impact negativ asupra stării de sănătate a populaţiei şi a mediului în întregul său care se cuantifică pe diferite scale de mirosuri, conform standardelor în vigoare.

După ce a trecut de prima cameră a Parlamentului în toamna anului trecut, proiectul este blocat asemenea altor proiecte ale USR, benefice populaţiei. Legi precum cele iniţiate de mine în domeniul sănătăţii şi care au un impact pozitiv de necontestat asupra vieţii tuturor sunt ţinute prin sertare, din motive pur politice“.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.