Ziarul electronic al arădenilor

Adrian Wiener este candidatul Alianței USR PLUS pentru Primăria municipiului Arad

Senatorul Adrian Wiener este candidatul Alianței USR PLUS pentru Primăria municipiului Arad, acesta înlocuindu-l pe deputatul Sergiu Vlad, anunțat inițial ca și candidat din partea acestei alianțe politice.

Anunțul candidaturii lui Adrian Wiener a fost făcut marți, într-o conferință de presă organizată pe platoul din fața Palatului Administrativ.

„În urma unei discuții foarte serioase în cadrul organizației noastre, am hotărât că cea mai bună soluție pentru Arad este să avem un primar medic, un om care a luptat cu virusul și știe ce trebuie făcut pentru a reduce riscurile. Fapt pentru care Sergiu Cosmin Vlad a decis să-i predea ștafeta de candidat din partea Alianței USR PLUS la Primăria Arad lui Adrian Wiener și ne bucurăm că este hotărât să-și asume această candidatură. (…) Acum mai mult ca niciodată, un primar trebuie să se implice în domeniul medical, acum trebuie să vegheze asupra sănătății locuitorilor Aradului“, a declarat Vlad Botoș, președintele USR Arad.

Surse din cadrul USR au declarat, pentru Agerpres, că decizia a fost luată pentru că Wiener are o popularitate mult mai mare în sondaje decât candidatul iniţial, deputatul Sergiu Vlad, dar are şi o vizibilitate mai mare în presă.

„În interiorul Alianței s-a considerat că această formulă, această echipă, la ora actuală, în Arad, poate să aibă mai multă tracțiune. Sigur, ceea ce am făcut în interiorul acestei crize în sănătate publică a fost în virtutea meseriei, nu îmi arog niciun merit, și am făcut ceea ce trebuia făcut și ceea ce fiecare om responsabil ar fi trebuit să facă în această criză. Sunt mândru că și colegii mei sunt foarte entuziaști și au încredere în acest demers, pe care doar împreună o să-l putem duce la capăt. Vom dezvolta fiecare proiect, fiecare idee, fiecare propunere cu care o să venim în fața arădenilor și sperăm că apelul la decență, la redobândirea demnității acestui oraș să fie bine primit de arădeni și să obținem încrederea lor“, a declarat Adrian Wiener.

Sergiu Vlad ar urma să se regăsească pe un loc considerat eligibil de pe lista de candidaţi ai Alianţei pentru Consiliul Local Municipal.

În 21 septembrie 2019, USR Arad anunţa că l-a desemnat pe deputatul Sergiu Vlad drept candidat al formaţiunii pentru Primăria Arad, în urma unor alegeri interne care au durat câteva săptămâni şi în care s-au înscris şapte competitori. Adrian Wiener nu candidase în cadrul alegerilor primare din USR Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.