Ziarul electronic al arădenilor

Adrian Țolea: „Mă pun la dispoziția Consiliului Director al A.D.I. S.I.G.D. Arad“

Astăzi, în ședința A.G.A. A.D.I. S.I.G.D. Arad, directorul executiv a prezentat un raport cu privire la situația operării, în Zona 1, din 24 aprilie până în prezent.

Raportul evidențiază atât cauzele care au stat la baza situației privind deșeurile menajere, cât și măsurile luate de către echipa A.D.I. S.I.G.D. pentru remedierea problemelor.

„Este un proiect foarte important pentru județul Arad care a însemnat absorția a 30 de milioane de euro din fondurile europene destinate României. Am reușit, la sfârșitul anului 2015, când eram președinte interimar al Consiliului Județean Arad, să finalizez toate lucrările din cadrul proiectului, la termen, așa cum era prevăzut, clasând Aradul între primele 12 județe dintr-un total de 32 de județe la nivel național care au intrat în aceste proiecte.

Cele 30 de milioane de euro s-au absorbit cu mari eforturi și sacrificii așa că nu trebuie pierdute sau risipite prin decizii pripite. În perioada de când am preluat poziția de director și până în prezent am finalizat toate licitațiile, atât pentru cele 5 zone de operare și transport, cât și pentru stațiile construite prin proiect” a declarat Adrian Țolea, directorul A.D.I. S.I.G.D. Arad.

„Din păcate, situația creată în această perioadă nu a fost deloc bună. Dimpotrivă. Poate că nu am fost suficient de exigenți cu RETIM-ul, poate că se putea face mai mult în perioada de mobilizare. Pentru că am fost numit pe această poziție de către Consiliul Director, mă pun la dispoziția acestui organ de conducere statutar al Asociației. Dar, nu am să accept politizarea acestui proiect creat pentru arădeni.

Avem șanse reale ca proiectul să fie funcțional, în tot județul, până la sfârșitul anului, așa cum o cere Autoritatea de Management din cadrul Ministerul Fondurilor Europene. Orașul este astăzi cu mult mai curat decât în primele zile de după 24 aprilie și sunt convins că situația s-a stabilizat și că se merge către normalitate”, a mai declarat directorul A.D.I. S.I.G.D. Arad.

Tot în ședința de astăzi s-a semnat contractul cu operatorul câștigător al Stației de compostare în tunel, pentru deșeurile biodegradabile, respectiv S.C. F.C.C. Environment România S.R.L., stație care va intra în operare peste maxim 3 luni de zile.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de A.D.I. S.I.G.D. Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.