Ziarul electronic al arădenilor

Adrian Țolea își face public salariul de la ADI SIGD Arad

Liberalul Adrian Țolea și-a făcut public venitul obținut, anul trecut, în funcția de director executiv al Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară – Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor (ADI SIGD) Arad.

Decizia de a-și publica venitul a fost făcută la o zi după ce Asociația a transmis un comunicat de presă în care menționa că „ADI SIGD Arad nu se încadrează în prevederile Legii nr. 153/2017 care reglementează salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Bugetul asociației, organigrama şi statul de funcții se aprobă la începutul fiecărui an în cadrul ședinței Adunării Generale a Asociaților. ADI SIGD Arad este o asociaţie non-profit, care funcționează în baza O.G. nr. 26/2000 privind Asociaţiile și fundațiile“.

Țolea a explicat că a luat decizia de a face public venit obținut „pentru a nu se lăsa loc de interpretări“.

„În spiritul unei maxime transparenţe, precizez faptul că membrii Consiliului Director al Asociaţiei nu sunt retribuiţi, ci doar aparatul tehnic şi directorul executiv. Aşa cum am subliniat în comunicatul anterior, Asociaţia ADI SIGD Arad nu se află sub incidenţa Legii nr. 153/2017 invocate, ca urmare salariile nu sunt publice, respectând dreptul la confidenţialitate.

Având în vedere solicitarea  făcută de către USR Arad voi face o informare către Consiliul Director al Asociației care poate să facă ulterior o informare de presă.

În ceea ce mă priveşte, având şi calitatea de consilier judeţean, declaraţia mea de avere şi interese se poate găsi pe site-ul Consiliului Judeţean Arad, unde sunt trecute toate veniturile, inclusv cel de salariat al Asociaţiei. Pot să adaug că, la nivelul anului 2017, am avut un salariu mediu net de 3.828 lei lunar”, a precizat Adrian Ţolea, director executiv ADI SIGD Arad.

CITITI SI: Refuz. ADI SIGD Arad nu vrea să facă publice salariile angajaților și conducerii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.