Ziarul electronic al arădenilor

Adrian Țolea, ales președinte interimar al CJ Arad

tolea adrianAdrian Țolea a fost ales, sâmbătă, președinte interimar al Consiliului Județean Arad, după ce prefectul judeţului a emis ordinul de suspendare din funcţia de președinte al instituției a lui Nicolae Ioţcu, arestat preventiv pentru trafic de influenţă.

Conform legislaţiei, după ce ordinul prefectului a fost comunicat oficial, consilierii județeni au fost convocați în şedinţă de urgenţă pentru alegerea unui preşedinte interimar.

La ședința extraordinară au fost prezenți 22 de consilieri, din cei 32, iar vicepreședintele CJ Arad Adrian Țolea a fost singurul candidat pentru postul de președinte interimar, celălalt vicepreședinte, Romulus Guțu, retrăgându-se din competiție.

Președintele interimar al Consiliului Județean Arad a fost ales în urma unui scrutin la care au participat consilierii prezenți și cei doi vicepreședinți.

Din cele 22 de voturi validate, 20 au fost pentru alegerea lui Adrian Țolea în funcția de vicepreședinte, doi consilieri votând împotrivă.

Imediat după ce a fost anunţat rezultatul votului, Adrian Ţolea şi-a preluat atribuţiile de preşedinte interimar, finalizând şedinţa, care a avut trei puncte pe ordinea de zi.

S-a cerut demisia lui Țolea

La finalul ședinței extraordinare, consilierul PSD Ioan Gligor i-a cerut demisia lui Adrian Ţolea, motivând că acesta a făcut parte din aceeaşi echipă de conducere a Consiliului Judeţean cu Nicolae Ioţcu.

„Domnule Ţolea, aşteptăm demisia dumneavoastră de onoare având în vedere faptul că aţi făcut parte din aceeaşi echipă de conducere cu domnul Ioţcu. Nu considerăm că sunteţi legitimat să reprezentaţi interesele cetăţenilor acestui judeţ, în condiţiile în care Nicolae Ioţcu este cercetat penal pentru corupţie”, a spus consilierul PSD.

În replică, Adrian Ţolea i-a spus consilierului să se adreseze organelor abilitate şi că nu se simte vinovat.

Prioritățile noului președinte

Într-o declarație de presă făcută la finalul ședinței de sâmbătă, Adrian Ţolea a afirmat că va continua proiectele începute de Consiliul Judeţean şi va asigura buna funcţionalitate a instituţiei şi a instituţiilor subordonate.

„Doresc să le mulţumesc colegilor care au fost prezenţi la şedinţa extraordinară. De asemenea doresc să le mulţumesc celor care au avut încredere în mine şi şi-au exprimat votul în favoarea mea, pentru ca eu, din poziţia de vicepreşedinte să pot să exercit atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Arad în această perioadă în care preşedintele este suspendat din funcţie prin ordinul prefectului.

Prioritate pentru mine este să continui proiectele importante pe care le are Consiliul Judeţean, investiţii în mai multe zone, proiecte finanţate din fonduri europene, dar şi din fonduri publice. Este important pentru locuitorii judeţului Arad ca toate aceste proiecte să continue. Dar, este asigurată şi funcţionarea Consiliului Judeţean, a instituţiilor subordonate. Cred că este important în această perioadă dificilă să continuăm activitatea cu calm, cu responsabilitate, cu seriozitate, cu profesionalism”, a spus Adrian Ţolea.

Adrian Ţolea îşi va exercita mandatul de preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad până în momentul în care instanţa va decide ridicarea măsurii arestului preventiv în cazul lui Nicolae Ioţcu.

Adrian Ţolea are 44 de ani, ocupă funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL Arad. Țolea a fost ales consilier judeţean în mandatul 2012- 2016, iar ulterior a fost votat vicepreşedinte al CJ Arad, prin Hotărârea nr. 277/18.12.2012.

Ţolea a mai ocupat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad şi în mandatul 2008- 2012.

***

Prefectura Arad a emis, vineri, ordinul prin care Nicolae Ioțcu a fost suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean, după ce acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru trafic de influență.

Tribunalul Timiș a decis, în data de 25 iulie, arestarea preventivă a președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influență.

În cursul zilei de marți, Curtea de Apel Timișoara a respins contestația președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, acesta urmând să rămână în arest preventiv.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu (PNL), a fost ridicat, vineri, 24 iulie, de la locuinţa sa din comuna Vladimirescu şi dus la sediul DNA – Serviciul Teritorial Timişoara, unde a fost audiat pentru luare de mită.

În Ordonanţa de reţinere a procurorilor se arată că „în cursul anului 2012, inculpatul Ioţcu Petru Nicolae, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Judeţean Arad, pentru atribuirea preferenţială a unui contract de achiziţie publică privind «Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad», în valoare de 1.600.000 de euro“.

CITITI SI:

Nicolae Ioțcu, suspendat din funcția de președinte al CJ Arad

Nicolae Ioțcu rămâne în arest

Nicolae Ioțcu a fost arestat. El se consideră nevinovat

Ioţcu ştia că este urmărit de DNA. VEZI ce au descoperit procurorii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.