Ziarul electronic al arădenilor

Adrian Todor: „Sper ca liberalii să nu facă jocurile celor care boicotează Anul Centenar“

Consiliul Local Municipal Arad se întrunește, luni, la cererea consilierilor PSD-ALDE, pentru a stabili amplasamentul viitorului monument al Marii Uniri.

Reprezentanții PNL vor avea ocazia să demonstreze că urmăresc interesele arădenilor, că respectă istoria Aradului, Capitala Politică a Marii Uniri, și nu fac jocurile unor grupuri de interese, care doresc să boicoteze Anul Centenarului.

„Consiliul Local Municipal Arad are obligația de a rezolva de urgență problema amplasării monumentului Marii Uniri la Arad, având în vedere faptul că termenul limită pentru adoptarea unei decizii este 16 aprilie 2018, în caz contrar Ministerul Culturii urmând să stabilească un alt oraș în care va fi amplasat acest monument.

De altfel, chiar vineri, primarul Falcă a primit o nouă adresă din partea ministrului George Ivașcu, în care se specifică clar, că trebuie să adoptăm de urgență o soluție privind locația, mai ales că Ministerul Culturii a solicitat sculptorului să transporte lucrarea la Arad.

Tocmai din acest motiv, am convocat o ședință CLM, în care să stabilim amplasarea monumentului Marii Uniri lângă sediul Consiliului Județean Arad, adică exact acolo unde a propus primarul Gheorghe Falcă. E un moment în care orgoliile și jocurile politice nu-și au locul și tocmai din acest motiv am acceptat propunerea primarului, din dorința de a urgenta lucrurile și de a nu pierde acest monument pe care arădenii îl așteaptă de aproape un secol, mai precis din 1920, când Vasile Goldiș a lansat această idee.

Consilierii PNL au ocazia să demonstreze, în ședința de luni, că reprezintă interesele celor care i-au ales, că nu fac jocurile unor grupuri de interese transpartinice conduse de Gheorghe Falcă, care depun eforturi ca acest monument să nu se ridice la Arad. În Anul Centenarului, cei trimiși de cetățeni să le reprezinte interesele în CLM trebuie să demonstreze că sunt demni să conducă un oraș care acum 100 de ani a fost numit «Capitala Politică a Marii Uniri», locul în care s-a gândit şi s-a organizat Marea Adunare de la Alba Iulia.

Fac un apel la consilierii liberali să nu intre în jocurile primarului Gheorghe Falcă, cel care din considerente electorale și politice, încearcă cu orice preț să blocheze acest demers, dar totodată să boicoteze Anul Centenarului. Recunoștința adusă corifeilor Marii Uniri, Vasile Goldiș, Ioan Suciu și Ștefan Cicio Pop, prin amplasarea acestui monument la Arad, e mai presus decât interesul meschin al primarului Falcă, care e în stare să calce în picioare istoria Aradului, doar pentru a nu-și pierde alianțele politice și sprijinul în Consiliul Local Municipal Arad“, declară deputatul PSD Adrian Todor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.