Ziarul electronic al arădenilor

Adrian Todor : „PNL Arad a minţit când a dat vina pe Guvern pentru creşterea preţului la gigacalorie”

Deputatul PSD Arad Adrian Todor afirmă că liberalii arădeni au minţit atunci când au dat vina pe Guvernul PSD pentru majorarea preţului la energia termică.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) este instituţia care reglementează aceste preţuri, însă în urma unor solicitări venite de pe plan local. În plus, ANRE nu aparţine de Guvernul României, ci este o autoritate autonomă aflată sub control parlamentar.

„ În urmă cu câteva zile, un reprezentant al PNL, în speţă viceprimarul Călin Bibarţ, a anunţat că energia termică pentru arădeni se va scumpi de la data de 1 septembrie 2017. Acesta a afirmat că Guvernul PSD a adus aceste scumpiri şi dădea vina pe actuala coaliţie de guvernare.

Nimic mai fals! ANRE nu are nicio legătură cu Guvernul, nu există vreo relaţie de subordonare pentru ca Executivul să impună aceste scumpiri. Acestea vin în urma unor solicitări venite de la distribuitorul de energie termică sau de la autorităţile locale, în cazul Ardului de la CET sau de la Primărie. Călin Bibarţ a anunțat faptul că a fost emisă decizia Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul  Energiei cu nr. 944 din 30.06.2017, care prevede o majorare a preţului de producere a energiei termice, începând cu data de 1 septembrie 2017, în urma căreia preţul gigacaloriei în municipiul Arad va fi majorat la 362 lei, faţă de 351 lei/Gcal cât era înainte de această dată.

Având în vedere afirmațiile reprezentanților Primăriei Arad, care susțin că majorarea prețului s-a făcut la inițiativa ANRE și Guvernului României, am adresat  în această săptămână – în calitate de deputat – o întrebare directorului Autorităţii.

Am solicitat să explice motivele care au stat la baza acestei decizii, procedura prin care se modifică  prețurile în domeniul energiei, precum și dacă a existat sau nu o solicitare din partea Primăriei Arad sau CET Arad pentru majorarea prețului gigacaloriei. Îmi dau seama că domnul Bibarţ, fost prefect al Aradului, nu cunoaşte deloc mecanismul şi legea din moment ce dă vina pe Guvern pentru aceste scumpiri.

Sau, foarte probabil, a lansat această minciună cu scopul de a denigra partidul de guvernământ. Călin Bibarţ demonstrează, încă o dată, că nu este altceva decât o trompetă a lui Gheorghe Falcă, una care scoate, mai întotdeauna, doar sunete false”, a spus Adrian Todor, deputat PSD Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

CITITI SI: Prețul energiei termice a crescut. Ce se va întâmpla la Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.