Ziarul electronic al arădenilor

Adrian Todor: „PNL Arad majorează tarifele la transportul în comun pentru a acoperi găurile de la CTP“

Primăria Arad condusă de liberalii lui Gheorghe Falcă propune, printr-un proiect depus la transparență, majorarea cu până la 50 la sută a tarifelor la transportul în comun.

Majorarea nu are vreo legătură cu inflația sau alte cauze externe, ci cu situația dezastruoasă în care se află Compania de Transport Public Arad, secătuită de clientela de partid în ultimii ani.

„După ce au scumpit prețul la apă și canalizare, după ce au majorat gigacaloria, acum cei de la PNL Arad pregătesc majorarea tarifelor pentru transportul în comun în municipiu și județ. Și nu vorbim de o majorare justificată, în acord cu inflația, să spunem, ci de una nejustificată, de până la 50 la sută.

De exemplu, la transportul de călători cu tramvaiul și autobuzul în municipiul Arad, prețul crește de la 2 lei la 3 lei. La abonamente, prețurile cresc de la 65 de lei pe toate liniile urbane, la 90 de lei, iar legitimația de călătorie valabilă pentru o zi va costa 12 lei, în loc de 8 lei.

Suntem convinși că Falcă și liberalii săi vor da din nou vina pentru aceste majorări nejustificate pe parlamentarii PSD, pe prețul motorinei, pe Guvern și așa mai departe.

Numai că toate aceste scuze ascund de fapt realitatea: Compania de Transport Public a fost, este și va fi o vacă de muls a PNL Arad. Iar pentru ca firmele de casă și liberalii angajați la CTP pe posturi călduțe și bine plătite să aibă de unde să-și umfle buzunarele, e nevoie ca cetățenii Aradului să plătească mai mult.

Nu poți spune că trebuie să majorezi prețul biletelor la transportul în comun pentru că motorina a ajuns la 5 lei, când în ianuarie 2012, pe vremea guvernării PDL de tristă amintire, motorina ajungea la 6 lei litru.

Nu am văzut între timp vreo reducere a tarifelor practicate de CTP Arad, deși prețul carburanților s-a redus substanțial față de acea perioadă, astfel că nu credem că în acest moment se impune o majorare cu până la 50 la sută așa cum propune PNL Arad“, declară deputatul PSD Adrian Todor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

CITITI SI: Biletele de tramvaie și autobuze se scumpesc în Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.