Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Adrian Todor: „Ministerul Culturii a transmis că Falcă se opune amplasării monumentului Marii Uniri“

Deputatul PSD Adrian Todor a adresat, la finele anului trecut, o întrebare ministrului Culturii, cu privire la situația monumentului Marii Uniri de la Arad.

Totodată, Adrian Todor a dorit să afle dacă există solicitări de fonduri din partea instituțiilor arădene, fonduri necesare organizării de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, în județul Arad. Răspunsul primit din partea Ministerului Culturii arată lipsa totală de interes a Primăriei Arad atât față de monumentul Marii Uniri, cât și față de Centenarul Marii Uniri.

„Răspunsul primit din partea Ministerului Culturii și Identității Naționale ne arată lipsa de interes a domnului Falcă față de monumentul Marii Uniri sau Centenar. Ministrul Lucian Romașcanu susține că monumentul se află pe teritoriul României, în custodia autorului, care așteaptă să-l amplaseze.

Din păcate, Primăria Arad refuză efectiv să pună la dispoziție un spațiu pentru acest monument, printr-o hotărâre a Consiliului Local, primarul Gheorghe Falcă anunțând Ministerul Culturii că vrea să renunțe la Lacul Pădurice, urmând ca noua locație să fie Piața Catedralei, despre care știm cu toții că Gheorghe Falcă ar vrea s-o demoleze. Monumentul e doar un pretext pentru ca Gheorghe Falcă să facă loc în acea piață unui supermarket atât de drag lui și firmei pe care o deține, firmă care primește sume importante pentru amplasarea unor astfel de magazine.

Numai că acel proiect a fost retras în august 2017, la presiunea arădenilor, iar primarul Gheorghe Falcă a susținut că va transmite Ministerului Culturii un punct de vedere, pentru ca monumentul să fie totuși amplasat pe Lacul Pădurice. Acest punct de vedere nu a mai ajuns la minister până în ziua de astăzi, ceea ce demonstrează că primarul Falcă se opune amplasării monumentului Marii Uniri la Arad, o idee susţinută încă de la 1920 de marele Vasile Goldiş.

Gheorghe Falcă demonstrează încă o dată că disprețuiește Aradul, arădenii și istoria acestui oraș, blocând amplasarea acestui monument, la 100 de ani de la Marea Unire. De altfel, conform răspunsului primit de la Ministerul Culturii, dintre instituțiile arădene, Primăria este singura care nu a transmis niciun proiect legat de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri la Arad“, declară deputatul PSD Arad Adrian Todor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Ionel Bulbuc: „Din cauza PSD-ului Aradul rămâne fără monumentul Marii Uniri”

„Acum, în an Centenar când grija oricărui parlamentar, oficial, demnitar șamd ar trebui să fie celebrarea celui mai important eveniment al României întregite, reprezentanții PSD fac tot posibilul să boicoteze amplasarea monumentului Marii Uniri la Arad.

Todor, subordonatul lui Fifor și al lui Dragnea încearcă, fără rezultat să paseze responsabilitatea amplasării monumentului pe umerii administrației locale.

Acesta ne arată că nu are nici cea mai mică idee despre cum funcționează instituțiile statului. Ministerul Culturii, de sub egida PSD, trebuie să se ocupe de această problemă. Dar cum Dragnea își tot execută guvernele e greu să știi cine rămâne sau nu ministru al Culturii.

În haosul produs de PSD în primul an de guvernare, Aradul s-ar putea să aibă foarte mult de suferit și în privința monumentului Marii Uniri care va lipsi cu desăvârșire, nu doar în pierderea celor 16 milioane euro care ne sunt furați de oricare guvern numit de PSD.

Domnule Todor nu v-ați săturat să mințiți arădenii doar pentru a le face pe plac șefilor de partid?! Responsabilitatea amplasării monumentului Marii Uniri revine guvernului,  partidului din care faceți parte și implicit dumneavoastră. Dacă Aradul nu va avea monumentul Marii Uniri până la data celebrării oficiale vina vă va aparține în totalitate”, declară Ionel Bulbuc, consilier local municipal PNL.

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.