Ziarul electronic al arădenilor

Adrian Todor: La comanda lui Gheorghe Falcă, PNL şi UDMR adâncesc criza gunoaielor

Primarul Falcă, împreună cu consilierii locali municipali PNL şi UDMR, au dat astăzi din nou dovadă de dispreţ faţă de arădeni şi iresponsabilitate faţă de problemele majore ale urbei.

La ordinul edilului, aceştia au absentat în mod voit la şedinţa CLM de îndată, convocată la ora 13.00 de PSD Arad pentru a pune capăt crizei gunoaielor, spune deputatul Adrian Todor.

„Ce putem înţelege din această atitudine? Cum ar trebui s-o interpretăm? Cu toată bunăvoinţa şi toleranţa din lume, în primul rând ca arădeni, nu putem să o percepem decât drept un dezinteres brutal faţă de nevoile şi problemele noastre, ale tuturor.

În curtea PNL nu miros gunoaiele, i-a vaccinat Falcă pe consilierii liberali împotriva germenilor bacterieni? Ştim cu toţii cât de strâmb a debutat prestaţia celor de la Retim în gestionarea salubrităţii Aradului. Şi atunci?

Nu este normal să ne aşezăm cu toţii la masă, într-un asemenea moment de criză, şi să găsim calea naturală şi echilibrată pentru depăşirea sincopei? Însă Falcă alege calea sfidării, a opacităţii în dialog, în fond o recunoaştere tacită a propriei incompetenţe şi îngustimi a viziunii administrative.

Chiar dacă PNL şi UDMR au decis să politizeze în mod absurd problema, nu ne vom descuraja şi vom lupta în continuare prin toate mijloacele legale pentru soluţionarea crizei”, afirmă deputatul social-democrat de Arad Adrian Todor

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Şedinţă de îndată, suspendată din lipsă de cvorum

Consilierii locali municipali au fost convocaţi vineri, 27 aprilie, în şedinţă de îndată. Aceasta s-a suspendat din lipsa de cvorum, la ora 13, în sala Regele Ferdinand fiind prezenţi numai 8 din cei 23 consilieri locali municipali în funcţie.

Prezenţi în sală au fost: consilierul independent Marin Lupaș, consilierul ALDE Ionel Ciupe, consilierii PSD –Gheorghe Săplăcan, Flavius Filip, Cosmin Buruc, Ilie Cheșa și Beniamin Vârcuș, dar și viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

“Am avut convocată o şedinţă de îndată de către consilierii PSD şi ALDE. Conform legii o treime din consilieri pot să convoace o şedinţă şi eu mi-am întrerupt activitatea din oraş, aşa cum am spus, continuăm să dăm amenzi societăţii Retim care nu se ridică la nivelul aşteptărilor.  Le transmit şi pe această cale că, dacă nu sunt dispuşi să-şi angajeze oameni, să-şi ducă maşini, să plătească salarii, vor plăti amenzi. Mai mult decât atât, dacă nu se încadrează în cele stabilite la şedinţa de ieri, va urma şi rezilierea contractului”, a declarant viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.