Ziarul electronic al arădenilor

Adrian Todor: „Falcă și PNL să-și asume ilegalitățile comise în cadrul Masterplanului de Deșeuri“

Primarul Gheorghe Falcă a convocat o nouă ședință a Consiliului Local Municipal Arad, în care încearcă, pentru a doua oară, să convingă consilierii locali să aprobe delegarea activității de sortare a deșeurilor reciclabile în stația de sortare Arad către SC Recons SA.

Consilierii PSD nu vor vota această propunere profund ilegală, prin care Falcă și cei de la PNL încearcă să scape de răspundere, aruncând vina în curtea CLM Arad.

„Ceea ce ne propune Gheorghe Falcă este profund ilegal, atâta timp cât în ianuarie 2017, Consiliul Local Municipal a aprobat toată documentația cu privire la stația de sortare Arad, iar în caietul de sarcini, aprobat de CLM, și în contractul de concesiune a serviciului de colectare și transport al deșeurilor pentru Zona I Arad se spune că pe perioada de tranziție, până la finalizarea licitației, deșeurile urmează să fie transportate la complexul Mocrea – Ineu.

În momentul de față, licitația este în curs de desfășurare, ceea ce înseamnă că RETIM are obligația, conform contractului,  de a transporta deșeurile reciclabile la Ineu.

Primarul Gheorghe Falcă încearcă încă o dată, în detrimentul arădenilor, să facă jocurile firmei RETIM, o firmă de casă a PNL, prin această propunere de a delega activitatea de sortare a deșeurilor reciclabile în stația de sortare Arad către SC Recons. Astfel, Retim ar scăpa de un serviciu pe care este obligat să-l realizeze prin contract, și anume să ducă deșeurile în complexul Mocrea – Ineu, iar costurile ar fi transferate firmei Recons SA.

Consilierii PSD refuză să aprobe ilegalitățile primarului Gheorghe Falcă, cu atât mai mult cu cât, la 31.12.2018, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor din Județul Arad, unde Gheorghe Falcă este vicepreședinte, a raportat către AM POS Mediu și, implicit, către Comisia Europeană, faptul că acest proiect este funcțional. Dacă proiectul este funcțional, cum spun cei de la ADISIGD Arad, este ilegal ca noi să intervenim cu noi hotărâri de consiliu, prin care să delegăm altor societăți aceste servicii.

Cerem public primarului Gheorghe Falcă și celor de la PNL să-și asume ilegalitățile comise în cadrul Masterplanului de Deșeuri și să nu mai încerce să scoată castanele din foc cu mâna consilierilor municipali.

 Cerem, de asemenea, Consiliului județean Arad și ADISIGD Arad ca măcar acum, în ceasul al 12-lea, să pună în aplicare prevederile din caietul de sarcini și contractul de concesiune a serviciului de colectare și transport al deșeurilor pentru Zona I Arad și să oblige firma de casă a PNL să-și facă datoria“, declară deputatul PSD Arad Adrian Todor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.