Ziarul electronic al arădenilor

Adrian Todor: „Falcă și-a bătut joc de arădeni, refuzând de doi ani să majoreze subvenția la energia termică“

Primarul Gheorghe Falcă și consilierii PNL Arad au refuzat în ultimii doi ani să voteze proiectele propuse de consilierii PSD, privind dublarea subvenției la energia termică.

Aflat în plină campanie electorală pentru alegerile europarlamentare de anul viitor, Gheorghe Falcă propune acum, printr-un proiect de hotărâre, exact ceea ce a refuzat să accepte în 2017 și 2016, adică majorarea subvenției plătite de la bugetul local pentru căldură și apă caldă.

„De doi ani de zile ne luptăm în Consiliul Local Municipal Arad să creștem subvenția la energia termică, pentru că avem un preț enorm de mare la gigacalorie, fiind în top la nivel de țară, la acest capitol. Timp de doi ani, Gheorghe Falcă și consilierii PNL și-au bătut joc de arădeni, refuzând să accepte propunerile noastre, astfel că cetățenii au fost nevoiți să scoată din buzunar sume mari de bani, lună de lună, pentru a plăti căldura și apa caldă.

Acum, Gheorghe Falcă are nevoie din nou de voturile arădenilor, la alegerile europarlamentare, visând să ajungă la Bruxelles, așa că încearcă să cumpere aceste voturi cu banii acelorași arădeni de care și-a bătut joc în ultimii doi ani.

În realitate însă, proiectul inițiat de Gheorghe Falcă nu le va aduce nimic în plus cetățenilor care primesc căldură și apă caldă de la CET, aceștia plătind același preț pentru gigacalorie ca și anul trecut, în timp ce sumele suplimentare suportate de la bugetul local vor fi virate în conturile CET, pentru a acoperi pierderile tot mai mari, care se acumulează în fiecare an.

Tocmai de aceea, consilierii PSD vor propune o majorare a subvenției astfel încât prețul de 273 de lei al gigacalorie să scadă, astfel încât și arădenii să simtă în buzunare majorarea subvenției, nu doar CET-ul falimentar. Credem că un preț corect pentru gigacalorie ar fi 225 de lei, același preț pe care l-a stabilit și Consiliul Local Municipal Oradea, iar consilierii PSD vor face o propunere în acest sens în ședința CLM“, spune deputatul PSD Arad Adrian Todor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.