Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Adrian Todor: „Deşi CET-ul e falimentar, vor să dea indemnizaţii de 4.000 de lei membrilor CA”

Deputatul PSD Adrian Todor se arată indignat de posibilitatea ca membrilor Consiliului de Administraţie al CET Hidrocarburi să le fie triplate indemnizaţiile de şedinţă, în condiţiile în care societatea merge în pierdere.

Sindicaliştii din cadrul CET Arad au tras un semnal de alarmă şi solicită sprijinul parlamentarilor arădeni pentru ca aceste sume exorbitante să nu ia drumul buzunarelor unor membri ai PNL Arad, puşi în acest CA.

„Am văzut apelul sindicatului Termoelectrica şi sunt de-a dreptul revoltat de situaţie. Societatea, subordonată administraţiei Falcă, merge pe pierdere, dar cu toate acestea se doreşte creşterea indemnizaţiei de şedinţă de la 1.200 de lei la 4.000 de lei.

Persoanele care fac parte din Consiliul de Adminsitraţie sunt membri ai Partidului Naţional Liberal, iar prin această creştere nu se face altceva decât se sifonează banul public. Nu este normal ca o societate falimentară să arunce efectiv cu banii arădenilor. O asemenea situaţie trebuie stopată, întrucât nu este normal ca membrul unui CA să câştige sume exorbitante”, spune deputatul Adrian Todor.

De fapt, această creştere ar urma să fie aplicată după ce statutul societăţii se va schimba. Activitatea principală a CET este producerea de energie electrică şi se doreşte completarea activităţii cu “producerea de energie termică în cogenerare de înaltă eficienţă”.

În acest fel se poate obţine această triplare a indemnizaţiei membrilor CA. Această situaţie este cu atât mai ciudată cu cât Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice – A.N.R.S.C. nu a mai acordat licenţa de furnizare şi distribuţie termică operatorului CET Hidrocarburi din anul 2014.

„Partidul Social Democrat a solicitat dublarea subvenţiei pentru gigacalorie, dar liberalii şi administraţia Falcă s-au opus. Au motivat că nu există această posibilitatrea, din motive financiare, iar acum vor să crească indemnizaţiile membrilor CA la suma de 4.000 de lei. Asistăm practic la un jaf din banul public săvârşit în interes de partid. Este o bătaie de joc la adresa arădenilor”, mai completează deputatul PSD Adrian Todor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

„Au fost făcute acuzații grave și nefondate cu privire la îndemnizațiile pe care membrii Consiliului de Administrație ale societăților  SC CET Hidrocarburi SA și SC Centrala Electrică de Termoficare Arad SA ar urma să le primească. Îndemnizația de ședință pentru membrii C.A. nu s-a modificat semnificativ.

Anveloparea bugetară pentru Consiliul de Administrație a rămas aceeași ca anul trecut. Dovada faptului că aceste îndemnizații nu s-au mărit poate fi verificată în bugetele de venituri și cheltuieli pentru anul 2017. Cifrele uriașe aruncate în spațiul public de către dl. deputat Adrian Todor sunt lipsite de adevăr, având ca scop discreditarea celor două societăți CET Hidrocarburi și CET Arad.

Cu această ocazie le solicităm tuturor parlamentarilor de Arad să facă toate demersurile necesare la București pentru sprijinirea sistemului centralizat de termoficare al orașului. Nu ne dorim să ajungem în situația critică din 2016 când unii consilieri locali au votat împotriva tuturor proiectelor de hotărâre a  Consiliului Local Arad cu privire la bugetul pentru subvenția termică.

În calitate de conducere a celor două societăți  vom solicita informații periodice cu privire la activitatea parlamentarilor privind sprijinul de la Guvern pentru sistemul de termoficare”.

Director general  SC CET Hidrocarburi SA Arad, Victor Ciulean

Director general SC Centrala Electrică de Termoficare Arad SA, Aurel Matei

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.