Ziarul electronic al arădenilor

Adrian Todor: „ׅAm solicitat ministrului Fondurilor Europene să verifice proiectul de gestionare a deșeurilor“

Deputatul PSD Adrian Todor a adresat o întrebare ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, referitoare la situația proiectului „Sistem integrat de gestionare a deșeurilor în județul Arad“, finanțat din fonduri europene.

Totodată, deputatul Todor a solicitat ministrului să demareze de urgență o verificare arupra modului în care se implementează acest proiect de către CJA și ADI Deșeuri.

„Având în vedere haosul instaurat în municipiul Arad și în alte 24 de unități administrativ-teritoriale, de aproape o lună de zile, de când în zona I operează firma timișoreană Retim, am adresat o întrebare doamnei ministru Rovana Plumb, pentru a vedea dacă ministerul pe care îl conduce este la curent cu situația de la Arad și dacă, în urma nenumăratelor sesizări, a demarat verificări asupra modului în care se desfășoară proiectul finanțat din fonduri europene.

Știm bine că Ministerul Mediului, Garda de Mediu, Direcția de Sănătate Publică au efectuat mai multe controale la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Județul Arad, dar și la operatorul de salubritate Retim Timișoara, constatându-se grave deficiențe în derularea proiectului.

Mai mult, presa locală a făcut o serie de dezvăluiri cu privire la implementarea acestui proiect finanțat din fonduri europene, existând acuzații grave cu privire la modificarea prețurilor, deși acest lucru era interzis pentru o perioadă de 36 de luni, sau modificarea contractului. De asemenea, pubelele achiziționate din fonduri europene nu au fost distribuite cetățenilor, conform proiectului, iar mașinile achiziționate prin acest proiect sunt nefuncționale.

Având în vedere aceste dezvăluiri, am solicitat să mi se comunice dacă Ministerul Fonduri Europene a făcut verificări cu privire la proiectul de gestionare a deșeurilor în județul Arad, iar în cazul în care până la această oră nu a existat o verificare referitoare la implementarea proiectului respectiv, am cerut doamnei Plumb să dispună de urgență o astfel de acțiune, având în vedere neregulile grave descoperite până acum de alte instituții ale statului, cum ar fi Ministerul Mediului sau Garda de Mediu“, declară deputatul PSD Adrian Todor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.