Ziarul electronic al arădenilor

Adrian Mutu și-a anunțat încheierea carierei de jucător

Adrian-Mutu2Atacantul român Adrian Mutu și-a anunțat, vineri, încheierea carierei de fotbalist, prin intermediul unei scrisori trimise cotidianului italian ”Corriere dello Sport-Stadio”, citată de portalul Goal.com.

Mutu (37 ani) ține să mulțumească în special clubului Fiorentina și naționalei României, deoarece grație lor a atins apogeul în fotbal.

În cei 20 de ani de carieră, în care a purtat tricoul a 13 cluburi, Mutu a marcat 199 de goluri, scrie sursa citată, iar acum își agață ghetele în cui și va începe un nou capitol, cel de antrenor.

“După atâția ani petrecuți pe terenul de joc, a sosit momentul să mă opresc, să-i închei cariera. Am trăit un vis frumos și vreau să las un semn al imensei mele recunoștințe tuturor celor care m-au ajutat în viață și în profesie.

Un vis care a fost posibil grație echipelor (la care a jucat, n. red.), de la FC Argeș la Dinamo, până la Inter, de la Verona la Parma, de la Chelsea la Juventus, de la Cesena la Ajaccio, trecând pe la Petrolul, Pune și până la ASA Târgu Mureș. În principal, totuși, vrea să mulțumesc Fiorentinei, și pe primul loc, evident, naționalei mele, a României, căreia îi sunt golgheter cu 35 de goluri (la egalitate cu Gheorghe Hagi, n. red.) și care întotdeauna a venit pe primul lor.

Grație lor mi-am asigurat un loc în paradisul fotbaliștilor și nu voi uita niciun minut din multele meciuri jucate”, scrie Mutu în scrisoarea sa.

Mutu și-a început cariera la FC Argeș, iar apoi a evoluat la Dinamo București, Internazionale Milano, Hellas Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul Ploiești, Pune City și ASA Târgu Mureș.

A jucat la loturile naționale de juniori, precum și la reprezentativa națională de seniori, pentru care a marcat 35 de goluri în 77 de selecții.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.